Porodica Ivanov iz Sremske Mitrovice osvojila besplatnu fasadu!

Pre nekoliko meseci organizovali smo veliki konkurs pod nazivom DoReMi Fasada, u okviru kog su učesnici slali stihove i fotografije svojih kuća, a sve sa ciljem da pet porodičnih kuća iz Srbije dobije besplatan materijal za fasadu sa kamenom vunom

Mlada porodica iz Arilja osvojila besplatnu fasadu!

Pre nekoliko meseci organizovali smo veliki konkurs pod nazivom DoReMi Fasada, u okviru kog su učesnici slali stihove i fotografije svojih kuća, a sve sa ciljem da pet porodičnih kuća iz Srbije dobije besplatan materijal za fasadu sa kamenom vunom

Fasada koja to više nije!

Vremenske nepogode više nisu tako retke – olujni vetrovi i nevreme nas, nažalost, često neprijatno iznenade. Neretko, kada nevreme prođe, ostaju ružni tragovi polomljenih grana, oštećenih automobila ali i termofasada koje su, umesto na zidu, sada na pločniku, ulici, ili na nečijem automobilu.

Čačanska porodica sa petoro dece osvojila besplatnu fasadu!

Pre nekoliko meseci organizovali smo veliki konkurs pod nazivom DoReMi Fasada, u okviru kog su učesnici slali stihove i fotografije svojih kuća, a sve sa ciljem da pet porodičnih kuća iz Srbije dobije besplatan materijal za fasadu sa kamenom vunom. 

Hitne preporuke za promenu EU regulativa nakon požara u Grenfel Taueru

Ova regulativa je u Srbiji unapređena prošle godine i predviđa upotrebu negorivih materijala na svim javnim objektima i visokim zgradama, kao i horizontalne i vertikalne prekide od negorivih mateijala na ostalim kategoijama zgrada.

Grejanje po utrošku jeftinije samo uz dobru izolaciju

Umesto da grejanje stanova po utrošku donese uštedu, građani Negotina, Niša i Zrenjanina, koji su ugradili kalorimetre za merenje potrošnje toplotne energije, na početku ove grejne sezone strahuju da bi im se mogao ponoviti prošlogodišnji scenario. Odnosno, da će ih sistem grejanja „koliko potrošiš toliko platiš" skuplje koštati, nego da im toplane dalje grejanje zaračunavaju po kvadratu.

Saveti za prolećnu i letnju uštedu na računima za struju

Proleće je već ušlo u svoju poznu fazu, a uskoro nam stiže vrelo leto. Pravi je trenutak da se osvrnemo na nekoliko načina kako uštedeti energiju i održati dom svežim i ohlađenim. Za razliku od zime kada svi pokušavamo da toplotu što više zadržimo unutar prostorija u kojima boravimo, dolazi nam period u kom se okrećemo klima uređajima i ostalim metodama hlađenja.

Srpski prigušivač za autoputeve - zvučne barijere sa kamenom vunom

Na deonici Koridora 10 kod Vranja, koja je otvorena krajem novembra prošle godine, prvi put su sistemski postavljene zvučne barijere za zaštitu od buke sa autoputa. Ove barijere se na Zapadu odavno koriste (čak i u Hvatskoj i Sloveniji), a naši ljudi će imati priliku da ih vide kada ove godine pođu u Grčku.

Izgradnja kuća za socijalno ugrožene porodice

Top menadžment šest zemalja kompanija Knauf Insluation i Knauf Gips učestvovao u izgradnji kuća za socijalno ugrožene porodice.

Zvučna i termoizolacija pregradnog zida

Šta kad se iznenada napravi potreba da se u stanu od jedne sobe naprave dve, ili odvoji trpezarija od dnevne sobe i od nje napravi spavaća... Ovo nisu popularni radovi jer, kao i krečenje, traže vanredno stanje u kući, ali zahvaljujući sistemima suve gradnje, danas je sve to mnogo jednostavnije izvesti. Nema maltera, peska, blokova, zidanja, sve se može uraditi za pola dana!

Pages

Subscribe to RSS - blogs