HTB 700 – proizvod za TA peći

HTB 700 – proizvod za TA peći

HTB 700 je specijalna ploča od kamene mineralne vune namenjena za upotrebu na visokim temperaturama, kao što je izolacija TA peći proizvođača kao što su Magnohrom i Elind Valjevo.

NAPOMENA

Za razliku od kamene mineralne vune koja se koristi u građevinarstvu, posebna verzija HTB 700 je specijalno namenjena TA pećima zbog svojih performansi i dimenzija i jedini je proizvod namenjen toj primeni.

HTB 700 možete naći na sledećem prodajnom mestu: 

INVENTUM Beograd

Vojvode Dobrnjca 17/11
Tel: 011-339-2931;
Mob: 063-637-748;
E-mail: inventum@sezampro.rs;

- Knauf Insulation je proizvođač izolacije, te ne može biti odgovoran i snositi bilo kakve garancije za kvalitet uređaja u koje se izolacija ugrađuje, njene ugradnje i slično, pa se za sva pitanja treba obratiti proizvođačima tih uređaja. Ugradnja standardnog materijala HTB 700 i li drugih materijala je na vlastitu odgovornost.

Tehničke informacije o proizvodu HTB 700 pogledajte ovde.

Predstoje nam hladni dani i sve više mislimo o grejnoj sezoni. Mnogima od nas je izbor TA peć koja je, uz pravilno korišćenje, trenutno najekonomičnije rešenje. Ekonomično korišćenje peći podrazumeva:

a.    Uključivanje peći kada je električna energija jeftina
b.    Dobru izolaciju peći

Dok Vam kod „pametnog“ korišćenja jeftinije struje ne možemo pomoći, imamo pravo rešenje za vas što se izolacije tiče.

Dobro izolovana TA peć će toplotu akumulirati dok je uključena i ostati još dugo topla nakon isključivanja, čineći Vaš životni prostor prijatnijim. Često je izolacija u TA pećima dotrajala, zato je potrebno menjati je i time povećati njenu efikasnost. Praksa je pokazala da se korišćenjem pogrešnih materijala javljaju problemi: izolacija nije dovoljno postojana za pravilnu instalaciju, izolaciona moć nije dovoljna pa je peć usijana dok je uključena a brzo se ohladi nakon gašenja, i na kraju, širenje neprijatnih mirisa koji čine boravak u prostoriji skoro nemogućim. Nova izolacija u TA peći bi trebalo da ima dobre izolacione performanse, da bude postojana i dugovečna i da se emisija neprijatnih mirisa svede na minimum.Postoji jedno rešenje koje objedinjuje sve 3 karakteristike: HTB 700.

HTB 700 je proizvod od kamene mineralne vune specifično napravljen za ovu svrhu:

-Vrhunske termoizolacione karakteristike
-Postojana struktura koja olakšava rukovanje i čini postavljanje izolacije lakim
-Redukovana količina veziva što znači da je emisija neprijatnih mirisa svedena na minimum. Neprijatan miris će nastati posle 24 časa korišćenja peći posle čega im neće biti ni traga.

Kamena mineralna vuna HTB 700 se razlikuje od kamene mineralne vune koja se koristi u građevinarstvu. Ona se specijalno proizvodi za upotrebu na visokim temperaturama i njene karakteristike je čine jedinim odgovarajućim proizvodom za izolaciju TA peći. Iz tog razloga, proizvođači kao što su Magnohrom i Elind Valjevo je stavljaju u nove peći.

Budite mudri – povećajte prijatnost vašeg doma u hladnim danima dok u isto vreme smanjujete račune za struju. Izolujte svoju TA peć i uživajte u toplini doma.