Urbanscape Green Roll supstrat (HTC GR)

Urbanscape Green Roll supstrat (HTC GR)

Urbanscape Green Roll (HTC GR) je lagani supstrat za zelene krovove i ozelenjavanje / pejzažnu arhitekturu napravljen od dugih vlakana kamene mineralne vune specijalno obrađenih tako da obrazuju kompaktan i dimenzijski stabilan filc.

Proizvod se sastoji isključivo od prirodnih mineralnih kamenih vlakana.

Urbanscape Green Roll obezbeđuje izvanredno zadržavanje i očuvanje vode u zelenim krovovima i predstavlja dobar medijum za rast sačinjen od različitih smeša minerala.

Urbanscape Green Roll Srednji (HTC GR M) i Urbanscape Green Roll Visoki (HTC GR H) poseduju dodatno visoko apsorbujuće čestice raspoređene po filcu kamene mineralne vune. Ovo čini proizvod najpogodnijim za uzgoj biljaka, jer filc kamene mineralne vune apsorbuje vodu kroz kapilarno delovanje

Čestice obezbeđuju dodatno skladištenje vode, i otpuštaju je po potrebi. Visoko apsorbujuće čestice takođe štite vodu od isparavanja i isisavanja pri visokim temperaturama.

Tehničke karakteristike

Svojstvo

Debljina (mm)

Zadržavanje vode (l/m2)

Težina (kg/m2)

Green Roll Standardni 20 17 2.20
Green Roll Srednji 20 27 2.25
Green Roll Visoki 20 37 2.30
Green Roll Standardni 40 29 4.40
Green Roll Srednji 40 39 4.45
Green Roll Visoki 40 49 4.50

Svojstvo

Jedinica

Vrednost

Standard

Širina m 1 EN 822
Dužina m 3-6 EN 822
Debljina mm 20-40 EN 823 (50Pa)
Nominalna gustina* kg/m3 100-110 EN 1602
Klasa negorivosti Evropska klasa A1 EN 13501-1

*Važi za suvo stanje

Zeleni krovovi

Zašto zeleni krovovi?
Zeleni krovovi idu korak dalje od značaja za savremenu arhitekturu i dodaju novu vrednost ulozi zgrada u urbanističkom planiranju. Osmišljeni su ne samo za to da vrate prirodni element u urbano okruženje, već i da pruže rešenja za važne probleme kao što su efekat urbanog ostrva toplote i tretman atmosferskih voda.

Ozelenjavanje / Pejzažna arhitektura

Mogućnost zadržavanja vode jedna je od glavnih prednosti inovativnog Urbanscape sistema za prostorno uređenje, kako bi se odgovorilo na izazove upravljanja vodom.

Uputstva za postavljanje i montažu

Uputstva za postavljanje i montažu

Pre početka montaže proverite tip vegetacije koji bi trebalo da odredi koliko duboko u zemlji treba montirati Urbanscape podlogu u zelenoj rolni.

Tipovi zelenih krovova

Tipovi zelenih krovova


Postoje dva glavna tipa zelenih krovova