Krovna folija Homeseal LDS 0.02

Krovna folija Homeseal LDS 0.02


Pronađite ovlašćenog distributera naših proizvoda u svom gradu

Gde kupiti?

Primena: Kosi krov, spušteni plafoni, ventilisana fasada

 

Homeseal LDS 0.02 je troslojna hidroizolaciona membrana. Proizvodi se toplim presovanjem polipropilenskog netkanog tekstila sa difuznim filmom.

Membrana se u potpunosti reciklira.

Homeseal LDS 0.02 se može koristiti kao kontaktna ili nekontaktna paropropusna podkrovna membrana u kosim krovnim konstrukcijama bez drvene podloge. Struktura membrane osigurava vrlo dobru vodonepropusnost. Ekstremna paropropusnost omogućava dobru ventilaciju i drži krovnu konstrukciju suvom u svim klimatskim uslovima.

Homeseal LDS 0.02 omogućava difuziju pare iz konstrukcije istovremeno štiti konstrukciju pred kišom i snegom. Homeseal LDS 0.02 ne truli, otporna je na buđ i na štetočine i ne šteti zdravlju.

Može se koristiti i na vertikalnim konstrukcijama zidova kao zaštita od vetra. Stvori se zatvoren sistem za toplotnu izolaciju koja je zaštićena od kiše, snega, vlage i prašine.

 

Montaža

Pre montiranja Homeseal LDS 0.02 treba obezbediti  da površina, koja se pokriva, bude čvrsto fiksirana, čista, suva i glatka. Homeseal LDS 0.02 se postavlja direktno na rogove, spaja se nerđajućim ekserima sa ravnom glavom ili heftalicom. Razmak između letvi ne treba da prelazi 1m.

Membrana se sa konstrukcijom spaja kontraletvama sa debljinom 25mm. Letve pod pokrova se spajaju sa kontraletvama. Prostor između membrane i pokrova omogućava odliv vode po membrani.

Ako se Homeseal LDS 0.02 koristi u konstrukciji sa hemijski impregniranim letvama ili kontraletvama može se montirati kada je impregnacija potpuno suva.

Homeseal LDS 0.02 se polaže blago zategnuta, ravna i bez nabora. Smanjiti broj preklopa na minimum, korišćenjem pune rolne folije. Preklopi treba da budu minimum 150mm širine. Preklope treba spajati Homeseal LDS Solifit trakom.Treba izbegavati zaptivanje preklopa PVC lepkom. Obratiti pažnju da se ne zatvaraju ili blokiraju otvori za ventilisani sloj.

 

Dimenzije i pakovanja

Širina rolne Dužina rolne Površina rolne Težina rolne Pakovanja rolni na paleti
[m] [m] [m2] [kg] [kom]
1.5 50 75 7.5 30

 

Pakovanje i skladištenje

Na paletu staje 30 rolni i svaka rolna je zapakovana u polietilenskoj foliji.

Rolne se skladšite vodoravno, na čistoj, ravnoj podlozi, bez izlaganja UV zračenju.

 

Nazad na vrh

Kosi krov

Kosi krov

Kosi krov je deo objekta koji je nepravedno zapostavljen kada se radi o uštedi energije, zaštiti od buke i požara.

Ventilisana fasada

Ventilisana fasada

Suština ventilisane fasade je u ostvarivanju međuprostora tj.