Krovna folija Homeseal LDS 0.04

Krovna folija Homeseal LDS 0.04


Pronađite ovlašćenog distributera naših proizvoda u svom gradu

Gde kupiti?

Primena: Kosi krov, spušteni plafoni, ventilisana fasada

 

Homeseal LDS 0.04 se sastoji iz dva sloja presovane polipropilenske tkanine i mikroporoznim slojem između tkanina što čini paropropusnu vodonepropusnu foliju.

U potpunosti se reciklira.

Folija je u gornjoj površini siva, dok je donji sloj bele boje. Drugi dezeni folija se proizvode po porudžbini. Poseban dizajn Homeseal LDS 0.04 folije obezbeđuje odličnu otpornost od kišnice.

Izuzetno visoka paropropustljivost vodene pare drži krovnu konstrukciju suvom i provetrenom pod svim vremenskim uslovima. Homeseal LDS 0.04 je vrlo zahvalna folija kada se koristi, kao nefiksirana ili fiksirana difuzna podloga u konstrukciji kosog krova.

Materijal od kog se proizvodi Homeseal LDS 0.04 je takav da ovu foliju čini pogodnom za pokrivanje drvenih krovnih konstrukcija, a njene fenomenalne zatezne karakteristike sprečavaju lako cepanje i smanjuju rizik od oštećenja od gaženja tokom montiranja. Nije neophodan vazdušni sloj između Homeseal LDS 0.04 i termoizolacije ili daščane podloge. Homeseal LDS 0.04 ne truli, otporna je na buđ i štetočine.

 

Montaža

Pre montiranja Homeseal LDS 0.04 treba obezbediti  da površina, koja se pokriva, bude čvrsto fiksirana, čista, suva i glatka. Montirana, Homeseal LDS 0.04 je postavljena horizontalno preko termoizolacije ili rogova i fiksirana nerđajućim ekserima sa ravnom glavom ili heftalicom.

Razmak između letvi ne treba da prelazi 1,2m. Kontra letve, debljine od najmanje 25mm, se zatim postavljaju na podlogu i fiksiraju na rogove. Letve za krovni pokrivač se fiksiraju na kontra letve ostavljajući prostor za ventilaciju.

Homeseal LDS 0.04 se polaže blago zategnuta, ravna i bez nabora. Smanjiti broj preklopa na minimum, korišćenjem pune rolne folije. Preklopi treba da budu minimum 150mm širine. Preklope treba spajati Homeseal LDS Solifit trakom.

Treba izbegavati zaptivanje preklopa PVC lepkom. Obratiti pažnju da se ne zatvaraju ili blokiraju otvori za ventilisani sloj.

 

Dimenzije i pakovanja

Širina rolne Dužina rolne Površina rolne Težina rolne Pakovanja rolni na paleti
[m] [m] [m2] [kg] [kom]
1.5 50 75 11.5 30

 

Pakovanje i skladištenje

Na paletu staje 30 rolni i svaka rolna je zapakovana u polietilenskoj foliji.

Rolne se skladšite vodoravno, na čistoj, ravnoj podlozi, bez izlaganja UV zračenju.

 

Nazad na vrh

Kosi krov

Kosi krov

Kosi krov je deo objekta koji je nepravedno zapostavljen kada se radi o uštedi energije, zaštiti od buke i požara.

Ventilisana fasada

Ventilisana fasada

Suština ventilisane fasade je u ostvarivanju međuprostora tj.