Ozelenjavanje / Pejzažna arhitektura


Zašto Urbanscape rešenja za pejzažnu arhitekturu?

Industrija uređenja okoline se stalno razvija kako bi se osigurao kvalitetniji rast biljaka, otpornost na ekološki stres i kontrola erozije tla

Osim toga, aspekt održivosti rešenja prostornog uređenja vezanih za očuvanje vode postaje sve važniji.

Mogućnost zadržavanja vode jedna je od glavnih prednosti inovativnog Urbanscape sistema za prostorno uređenje, kako bi se odgovorilo na izazove upravljanja vodom.


URBANSCAPE

Preuzmite brošuru Urbanscape - proizvodi za sveobuhvatnu negu biljakaDownload


Urbanscape je inovativan, lagan sistem jednostavan za postavljanje, sa visokim kapacitetom zadržavanja vode naročito osmišljenim za uređenje područja kao što su ukrasni vrtovi, bašte, parkovi, golf tereni i ozelenjavanje padina.

Urbanscape zeleni supstrat u rolni je izrađen od prirodnih vlakana kamene mineralne vune sa vrhunskim svojstvima upijanja i zadržavanja vode. 

Svojstva se mogu dodatno poboljšati raspršivanjem čestica koje odlično upijaju vodu u filc kamene mineralne vune. Čestice osiguravaju dodatni prostor za čuvanje vode i otpuštaju je kada je to potrebno.

Super upijajuće čestice takođe štite vodu od isparavanja i ispiranja, kada su temperature visoke, što Urbanscape supstrat čini najpogodnijim za uzgoj biljaka u najzahtevnijim okruženjima. Pozitivan uticaj na širenje korena posledično vodi do boljeg razmnožavanja i rasta biljaka.


Najvažnije primene u pejzažnoj arhitekturiPrednosti Urbanscape sistema

Visoka apsorpcija vode

Urbanscape supstrat omogućuje brzu i dugoročno stabilnu stalnu apsorpciju i zadržavanje vode. 1m supstrata od 2cm debljine apsorbuje 17 litara kišnice. Zavisno od vrste lokalne klime i/ili vremenske sezone može se sačuvati do 75% vode!

Smanjena učestalost navodnjavanja

Urbanscape supstrat osigurava da je odgovarajuća količina vode duže vrieme dostupna korenu biljaka.

Potreba za dodatnim sistemom navodnjavanja je značajno smanjena.

Snažnije biljke

Zbog visokog stepena upijanja vode i đubriva sa Urbanscape supstratom, osigurani su raniji i duži periodi cvetanja.

Biljke se brzo oporavljaju i nakon dugotrajnih sušnih perioda

Bolji rast korena

Voda dostupna u rezervoarima stvorenim Urbanscape supstratom osigurava pravilan rast korenja biljaka i njegovu veliku rasprostranjenost. 

Lako postavljanje

Urbanscape supstrat je lagan i jednostavno se postavlja!

Manja potrošnja đubriva

Urbanscape supstrat veže đubrivo sa vodom u male rezervoare, kako bi se obezbedilo više osnovnih hranljivih materija koje su neophodne za rast biljaka.

Održivost

Urbanscape supstrat je izrađen od različitih smesa kamena koji su dostupni u prirodi. Lagana otvorena struktura proizvoda podstiče širenje korena i rast biljaka..

Uputstva za postavljanje i montažu

Uputstva za postavljanje i montažu

Pre početka montaže proverite tip vegetacije koji bi trebalo da odredi koliko duboko u zemlji treba montirati Urbanscape podlogu u zelenoj rolni.