Urbanscape

 

Urbanscape - ZELENA REŠENJA

Urbanscape je opšti naziv za niz novih inovativnih proizvoda i sistema koji mogu imati razne primene. Svi oni kombinuju dva ključna aspekta – prvenstveno su namenjeni za upotrebu u gradskoj sredini i istovremeno vode računa o izgledu okoline oko vas. 

Kada uopšteno govorimo o zelenim rešenjima, govorimo o tehnologijama, sistemima i proizvodima koji pomažu u očuvanju prirodne sredine, ekosistema i prirodnih resursa na Zemlji.

Zelena rešenja predstavljaju odgovore pojedinaca i društava na ekološke probleme nastale usled nekontrolisanih ljudskih aktivnosti. I upravo je to ono za šta se naša zelena rešenja bore.

Bore se za bolju, zeleniju, zdraviju životnu sredinu. 

Možda je malo poznato da je kamena vuna već godinama deo industrije koja se bavi hortikulturom i pejzažnom arhitekturom, i koja pruža visokokvalitetnu podlogu za rast od kamene mineralne vune uzgajivačima širom sveta.

Jednostavno slušajući šta naši potrošači i opšta javnost imaju da kažu i istražujući probleme sa kojima se suočava planeta Zemlja, tragamo za novim primenama u kojima bi podloga za rast od kamene mineralne vune mogla uspešno da pomaže uzgoju biljaka na održiv način. Glavni pokretači našeg razvoja su težnja da budemo prirodniji, čistiji, održiviji i inovativniji.

 

Urbanscape sistem je našao primenu u sledećim oblastima:

Zeleni krovovi

 

Ozelenjavanje

 

Hortikultura

 

Serbian