Nedelja energije - prvi put u Srbiji!

Vest objavljena 24.05.2017 on Drugo and Događaji

ENERGY WEEK predstavlja jedinstven godišnji dogadjaj i mesto susreta relevantnih stejkoholdera u sferi održivog razvoja!

U okviru ovog događaja biće održani brojni javni skupovi, konferencije i radionice, koje imaju za cilj da uključe i okupe sve generacije. ENERGY WEEK se organizuje u celom svetu, ne samo u EU, dakle i u Singapuru i SAD. Primer iz susedstva je Hrvatska koja organizuje Energy Week u više gradova svake godine.

Manifestacija ENERGY WEEK je planirana da se ove godine održi u periodu European Union Sustainable Energy Week, a to je od 29. maja do 2. juna 2017. godine, po prvi put u Beogradu.

Fokus na ovom okupljanju biće na podizanju svesti javnosti o mnogobrojnim temama i izazovima koje se tiču energije koja pokreće svet, energetske bezbednosti, energetske rezilijentnosti, energetske efikasnosti, potrošnje energije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, kao i predstavljanje novih rešenja i tehnologija.

Energy Week će u toku 5 radnih dana početkom juna na otvorenom i zatvorenom prostoru okupiti predstavnike relevantnih državnih institucija, univerziteta i eminentnih naučnih institucija, kompanija I proizvođača naprednih tehnologija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, kao i predstavnike škola i medija.

Program nedelje energije:

Organizatori Energy Week-a u Beogradu su: Centralno evropski forum za za razvoj CEDEF, Grad Beograd i Sekretarijat za energetiku Grada Beograda.

Knauf Insulation redovno učestvuje u ovim aktivnostima širom Evrope. Kako već dugo uspešno sarađujemo sa CEDEF-om, učestvovaćemo i  na ovoj manifestaciji kao kompanija koja ima jak fokus na energetske teme i održivi razvoj.

Vidimo se na Nedelji energije!