NOVA PAKOVANJA i ostale novosti

Vest objavljena 03.02.2017 on Proizvodi and Izolacija

Poštovani saradnici,

I ove godine vam donosimo niz noviteta kada je u pitanju Knauf Insulation proizvodni portfolio, koji su rezultat praćenja novih trendova u građevinarstvu i potreba tržišta. Sve ove novitete ćete imati priliku da vidite na tržištu do kraja prvog kvartala 2017. godine.

PAKOVANJE

Veći deo naših proizvoda će se uskoro pojaviti na tržištu u novom pakovanju. Nova generacija pakovanja našim proizvodima daje moderniji izgled i obezbeđuje jasniju komunikaciju.

Ova pakovanja, bazirana na našim kompanijskim bojama (plavoj i beloj), jasno izdvajaju naš brend i komuniciraju osnovne karakteristike proizvoda.

1. Proizvodi iz NaturBoard porodice - od sada će se isporučivati u novom belom pakovanju, sa plavim i zelenim detaljima, koje u isto vreme donosi i poboljšan kvalitet kamene mineralne vune sa ECOSE Technology.

Zelena boja – kao jasan znak da se radi o proizvodima sa ECOSE®Technology
Plava Knauf boja – ističe osnovne karakteristike proizvoda (toplotna izolacija, bez dodatog       formaldehida, Eurofins Gold sertifikat za kvalitet unutrašnjeg vazduha).

2. Transparentno pakovanje staklene mineralne vune zamenjeno je novim, atraktivnijim belim pakovanjem, sa detaljima u različitim bojama tako da ćete od sada nikad lakše i već na prvi pogled znati o kom se proizvodu radi i koja mu je namena, toplotna ili zvučna zaštita:

a) Novi proizvod NatuRoll PRO

U isto vreme, sa novim pakovanjem vam predstavljamo i novi proizvod NatuRoll PRO.
NatuRoll PRO je specijalno dizajnirana rolna, namenjena kako profesionalcima tako i "uradi sam" majstorima koji vrše izolaterske radove u unutrašnjem prostoru. Ovaj proizvod ima novu, poboljšanu recepturu, rolne su kraće i manje komprimovane u paketu. Kao rezultat, dobijen je kompaktniji a u isto vreme elastičniji proizvod sa boljom dekompresijom (dostizanje deklarisane debljine nakon otvaranja), i po istoj ceni kao i Classic 039 koji više neće biti u prodaji.

Plava boja na belom pakovanju označava proizvod sa dobrim termičkim karakteristikama, simbolično predstavljeno i sa 3 zvezdice na pakovanju. Proizvod NatuRoll PRO može da se koristi za različite primene: izolacija potkrovlja / tavanice, spuštenih plafona, kosih krovova.

b) Unifit 035

- Zelena boja na belom pakovanju označava proizvod sa boljim termičkim karakteristikama, simbolično predstavljeno i sa 4 zvezdice na pakovanju. Proizvod Unifit 035 je specijalno dizajniran za primenu u kosim krovovima.

c) Decibel

- Tamno-plava boja na belom pakovanju označava da se unutra nalazi Decibel, proizvod specijalno dizajniran za zvučnu zaštitu u pregradnim zidovima.

Sva stara pakovanja proizvoda će biti dostupna dok traju zalihe, nakon čega će uslediti isporuke u novim pakovanjima, za sve gore navedene proizvode.

Da podsetimo, ECOSE®Technology je inovativna tehnologija veziva bez dodatog formaldehida, zasnovana na brzo obnovljivim materijama umesto na hemikalijama na bazi nafte. Svi proizvodi sa ECOSE®Technology su sertifikovani sa Eurofins Indoor Air Comfort GOLD koji označava usklađenost proizvoda sa kriterijumom za nisku emisiju isparljivih organskih jedinjenja, tako da utiču na kvalitet unutrašnjeg vazduha.

3. Proizvodi za kontaktnu fasadu (FKD-S Thermal, FKD-N Thermal, FKD-N Thermal 2) nisu promenili pakovanje, ali se od sada standardno isporučuju na paletama (dimenzija palete 1200mm x 2000mm, visina između 2400-2700mm, u zavisnosti od debljine proizvoda).

Proizvodi su i dalje dostupni u pojedinačnim pakovanjima, u kom slučaju paketi moraju biti skladišteni u natkrivenom prostoru i ne smeju biti postavljeni direktno na zemlju.

Prednosti paletizovane robe:

✓ Smanjena manipulacija proizvodima (očuvan kvalitet pakovanja)
✓ Mogućnost skladištenja na otvorenom (palete su prekrivene dodatnom zaštitnom folijom koja štiti od nepovoljnih vremenskih uslova)
✓ Palete se mogu držati na zemlji
✓ Bolja organizacija skladištenja proizvoda na stovarištima.


NOVI PROIZVODI

1. Novi proizvod za podove – NaturBoard STANDARD

Umesto dosadašnjeg NaturBoard POD PLUS, od sada će se na tržištu nalaziti novi proizvod za podnu izolaciju – NaturBoard STANDARD. Ova ploča kamene vune je optimizovana za upotrebu u izolaciji međuspratne konstrukcije, u sistemu plivajućeg poda. Poseduje idealan odnos pritisne čvrstoće i fleksibilnosti, te predstavlja kombinaciju termoizolacionog i zvučno-izolacionog materijala u jednom.

Dodatno, NaturBoard POD STANDARD ima unapređen koeficijent toplotne provodljivosti (λ=0.036 W/mK).

2. Novi proizvod za fasade – FKD-N Thermal 2

FKD-N Thermal 2 je proizvod dvoslojne gustine i rezultat je našeg stalnog stremljenja da unapredimo ponudu, izađemo u susret zahtevima tržišta i ponudimo proizvod sa odličnim odnosom cene i kvaliteta. Posebno izdvajamo odlične toplotne karakteristike (λ=0,035 W/mk) što garantuje vrhunsku toplotnu zaštitu objekta. Dostupne debljine su 80-200 mm.

Sigurni smo da ćete, kao i uvek, prihvatiti novine koje vam donosimo, jer jedino na taj način podižemo nivo i kvalitet kako usluga koje pružamo, tako i tržišta na kome svi poslujemo. Stalne inovacije i poboljšanja nam donose konkurentsku prednost na tržištu, mnogo novog posla i zajedničkih uspeha.

Unapred vam se zahvaljujemo na podršci i saradnji! Za sva pitanja, predloge i sugestije, stojimo Vam na raspolaganju, kao i do sada.

Srdačno vaš,
Knauf Insulation prodajni i marketing tim