Blog

STRATEGIJA KOMPANIJE KNAUF INSULATION NA POLJU ODRŽIVOSTI

By Knauf Insulation Srbija
Mart 07, 2022

U cilju očuvanja životne sredine, pitanje održivosti dobija sve više na značaju. Postavljaju se planovi kako na globalnom tako i na lokalnom nivou koji mogu pomoći u smanjenju našeg uticaja na planetu Zemlju i celokupan ekosistem.

Uprkos značajnom povećanju proizvodnje tokom godina, Knauf Insulation je smanjio upotrebu energije na globalnom nivou za 22,7% i emisije gasova za 23,2%. Takođe je smanjen otpad na deponijama za 67% kroz brojne akcije recikliranja ili ponovne upotrebe. Primetno je i poboljšanje same bezbednosti na radnom mestu, gde je vreme izgubljeno zbog povreda na radu smanjeno za 56% u periodu od 2010. do 2020. godine.

 

 

Kompanija Knauf Insulation kroz pokrenutu strategiju „For A Better World“ – Za bolji svet, utiče na zaštitu životne sredine i to kroz četiri osnovna dugoročna cilja: Ljudi na prvom mestu, Nulta emisija ugljenika, Cirkularna ekonomija i Stvaranje boljih zgrada.

Briga o zdravlju zaposlenih kao i o njihovoj bezbednosti na radnom mestu, oduvek je bila važna odrednica poslovanja kompanije Knauf Insulation. Sa druge strane dobro pozicionirani strateški planovi mogu pomoći u ostvarivanju nulte emisije ugljenika, kao i obezbeđivanje cirkularne ekonomije kroz recikliranje i ponovnu upotrebu.

Poslednji cilj jeste stvaranje boljih zgrada u našem okruženju. Pored uticaja na životnu sredinu, mnogi kupci se sada fokusiraju na to kako zgrade obezbeđuju udobnost, bezbednost i dobrobit za ljude koji ih koriste. Akustički komfor, kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i bezbednost sastojaka koji se koriste u proizvodnji proizvoda postaju sve važniji za vlasnike i korisnike zgrada.

 

Uspešnost održivog poslovanja i stvaranje boljih zgrada potvrđuje DECLARE sertifikat koji je dodeljen kompaniji Knauf Insulation za staklenu mineralnu vunu sa ECOSE Technology®. Ovim prestižnim sertifikatom potvrđuje se da određeni proizvod ne sadrži nikakve štetne ili nezdrave hemijske komponente koje se nalaze na crvenoj listi Međunarodnog instituta za održivu budućnost. Sertifikat koji je dodeljen Knauf Insulation rešenjima uključuje i Eurofins Indoor Air Comfort Gold za kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.