Blog

SPECIJALIZOVANA STRANICA NA TEMU ODRŽIVOSTI NA SAJTU KNAUFINSULATION.COM i KNAUFINSULATION.RS

By Knauf Insulation Srbija
Mart 04, 2022

Knauf Insulation posebnu pažnju poklanja temi održivosti na globalnom i na lokalnom sajtu kako bi pomogao kupcima da kreiraju još bolje zgrade. Na posebnoj stranici na temu održivosti možete se informisati na koji način upotrebom Knauf Insulation proizvoda i rešenja možete uticati na zgrade i održivost, ali i saznati na koji način kompanija svojom proizvodnjom smanjuje uticaj na životnu sredinu u skladu sa svojom strategijom „For A Better World“ – Za bolji svet.

 

 

Na našem sajtu jednim klikom možete preuzeti dokument koji nudi informacije o uticaju pojedinačnih proizvoda na životnu sredinu (EPD dokument preuzmi ovde). Ovakva vrsta deklaracije proizvoda do sada se najviše koristila za izračunavanje uticaja na životnu sredinu proizvoda koji se koriste u izgradnji zelenih zgrada. Međutim, sada se proširuje upotreba ovih dokumenata, pa tako od 2022. godine u Francuskoj, EPD (poznati kao FDES) je sada obavezan za sve nove zgrade kako bi se procenio njihov globalni CO2 otisak.

 

 

Našu kratku prezentaciju na temu EPD dokumentacije
pogledajte u nastavku:

U skladu sa sve većom potražnjom za informacijama o zgradama i dobrobiti, na našem sajtu možete pronaći i druge važne sertifikate koje Knauf Insulation poseduje kao na primer Eurofins Indoor Air Comfort Gold za kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i DECLARE sertifikat koji potvrđuje da ovi proizvodi ne sadrže štetne hemikalije koje se nalaze na crvenoj listi Međunarodnog instituta za održivu budućnost.

 

 

Posebna stranica na temu održivosti prikazuje kontinuirani put održivosti kompanije Knauf Insulation ka poboljšanju životne sredine kako bi se što više smanjio uticaj proizvodnje, iskoristila stručnost za stvaranje boljih zgrada, ali i podstaklo okruženje da misli o održivosti poslovanja.

 

 

Više informacija o održivosti možete pronaći ovde.