knaufterm-3d-2018-fin.png

Novi softver za proračun energetskih karakteristika i određivanje energetskog razreda zgrada.

KnaufTerm3D je nastao evolucijom softvera KnaufTerm 2 PRO koji je preuzelo više od 10 500 korisnika u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Glavna razlika u odnosu na KnaufTerm2 je u 3D modelaru, kojim se na uprošćen i brz način modeluje zgrada u cilju definisanja osnovnih geometrijskih karakteristika zgrade (bruto i neto površina i zapremine objekta, orijentacije pozicija...)

Saznajte više o softveru i o tipovima licenci na: https://www.aearch.com/knaufterm3d

Pogledajte kratak prezentacioni video i preuzmite BESPLATNO demo verziju popunjavanjem formulara u dnu strane!

Šta vas od funkcionalnosti očekuje:

Optimizovan balans između vremena provedenog na kreiranju dovoljno preciznog 2D/3D modela zgrade i dobijanja zadovoljavajuće preciznih rezultata

Program je koncipiran tako da se u njemu može modelovati velika većina projektnih rešenja zgrada iz prakse i u tom smislu zadovoljava dominantne potrebe, a u ovoj fazi razvoja nije planiran za modelovanja objekata čija je geometrija bazirana na kompleksnim, npr. organskim formama.

Automatizovano određivanje tipologije pozicija (sklopova) objekta

Program sam prepoznaje da li je u pitanju fasadni zid, ravan ili možda kosi krov i sl. i u tom smislu pomaže korisniku oslobadjajući ga brige oko pravilne sistematizacije s jedne strane, a s druge doprinosi tačnosti i pozdanosti rezultata.

Automatizovano određivanje orijentacije

Prema stranama sveta pozicija termičkog omotača koje su eksponirane suncu: zidova, prozora, zid zavesa, kosih i ravnih krovova...

Povezivanje 3D modela sa modulom za proračun

Pojednostavljeni geometrijski model se kreira tako što se kreira prostor/prostorije, a ne pojedinačne pozicije, te se ne može desiti da su neke pozicije namerno ili slučajno izostavljene, jer su kreirani prostori celoviti tj.zatvoreni.

Rad sa Zonama, Nivoima, Grupama, Sobama...

Moguće je u jednoj zgradi projektovati više funcionalnih zona, sa različitim namenama i karakteristikama (npr. poslovna zona u prizemlju a stamebna na spratovima). Takođe je moguće u svakoj zoni definisati više nivoa, na kojima je proizvoljan broj grupa (npr. 4 stana na spratu). U svakoj grupi je moguće definisati i više različitih prostorija, tako da program pruža podatke i o karakteristikama svake prostorije, svake grupe i svake zone, već u zavisnosti od toga koliko je korisnik detaljno modelovao zgradu.

Brzo modelovanje i tačni rezultati

Korisnik je oslobođen brige o vremenski zahtevnoj proceduri premeravanja i unosa geometrijskih veličina u program, jer sada program sve radi automatski, na bazi projektovanog 3D modela. Eliminisano je lažiranje podataka, kao i slučajne i namerne greške vezane za geometrijske podatke o pojedinačnim pozicijama i zgradi kao celini.

Prilikom preuzimanja „KnaufTerm 3D“ potrebno je da ostavite osnovne podatke o Vama.

Vaši podaci su nam neophodni kako bismo Vas redovno obaveštavali o novim verzijama, izmenama i dopunama programa*.

Unapred smo Vam zahvalnim na svim pitanjima i sugestijama koje mozete da nam šaljete na: [email protected] kako bismo zajedničkim snagama unapredili program.

*pročitajte našu politiku privatnosti

Preuzmite BESPLATNO najnoviji softver KnaufTerm 3D

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.