Politika privatnosti

Knauf Insulation d.o.o. Beograd kao rukovalac podataka o ličnosti

Knauf Insulation d.o.o. Beograd (Batajnički drum 16b, 11080 Zemun - Beograd) je kompanija odgovorna kao rukovalac za sve podatke o ličnosti koje obrađuje.

Zaštita podataka o ličnosti u našoj kompaniji je jedan od najvažnijih prioriteta. Strogo se pridržavamo načela koja je postavio važeći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije kada obrađujemo vaše podatke, a to znači da: podatke o ličnosti obrađujemo zakonito, pošteno i transparentno; podatke o ličnosti prikupljamo u svrhe koje su konkretno određene, izričite, opravdane i zakonite; prikupljamo samo one podatke o ličnosti koji su nam apsolutno neophodni za ostvarivanje napred pomenute svrhe; redovno proveravamo tačnost podataka o ličnosti i ažuriramo ih; podatke o ličnosti čuvamo ograničeno, samo dok su nam oni neophodni da bi se svrha ispunila; preduzimamo odgovarajuće tehničke, organizacione i kadrovske mere radi zaštite podataka o ličnosti koje obrađujemo.

 

Naš odnos prema podacima o ličnosti

U svetlu nove, pooštrene zakonske regulative u oblasti zaštite podataka o ličnosti, a u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, Knauf Insulation d.o.o. Beograd preduzeo je i uspešno sproveo organizacione i tehničke mere u samoj kompaniji kako bi prikupljanje i obradu podataka o ličnosti uskladio sa novom regulativom.

Ni u kom slučaju ne obrađujemo posebno osetljivu grupu podataka o ličnosti, a one podatke o ličnosti koje obrađujemo ne stavljamo na uvid, ne prodajemo, niti na bilo koji način činimo dostupnim neovlašćenim trećim licima. 

Ukoliko imate bilo koje pitanje ili bilo kakav zahtev u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, molimo vas da nas slobodno kontaktirate na [email protected]

 

Politika kolačića

Koristimo tehnološka rešenja, takozvane kolačiće (cookies), kako bismo prikupili podatke u različite zakonite svrhe.

Kolačići koje koristimo na ovom web sajtu mogu se podeliti u četiri kategorije:

 1. Neophodni: pomažu korišćenju web sajta tako što omogućavaju osnovne funkcije, poput navigacije stranicama i pristupa bezbednim delovima web sajta. Bez upotrebe ovih kolačića web sajt ne može da adekvatno funkcioniše.
   
 2. Preferencije korisnika: ovi kolačići omogućavaju da web sajt zapamti promene u načinu na koji se web sajt ponaša ili izgleda, kao što je na primer jezik koji odaberete ili regija u kojoj se nalazite.
   
 3. Statistika: Kolačići koje koristimo u svrhu statistike pomažu nam da razumemo u kakvoj su korisnici ovog web sajta interakciji sa ovim web sajtom, a putem prikupljanja i obrade podataka koji su anonimizovani.
   
 4. Marketing: Kolačići koje koristimo u svrhe marketnga služe da bismo pratili posetioce ovog web sajta dok ga koriste, u nameri da prikažemo reklame koje su važne i interesantne za individualizovanog korisnika.

Društvene mreže

Na našem web sajtu postoje alati, takozvani plug-ins, koji vas automatski povezuju sa Knauf Insulation d.o.o. Beograd stranicama na društvenim mrežama Facebook, You Tube i LinkedIn. 

Kada odete na neku od pomenutih društvenih mreža putem nekog od naših plug-ins, mi više nemamo kontrolu nad tim kako kompanije u čijem su vlasništvu ove društvene mreže obrađuju vaše lične podatke. 

Detaljnije informacije o obradi kojom rukuje kompanija Facebook Inc, Palo Alto, SAD („Facebook“) pročitajte ovde: https://www.facebook.com/policy.php

Detaljnije informacije o obradi kojom rukuje kompanija YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, SAD (“YouTube”) pročitajte ovde: https://policies.google.com/privacy

Detaljnije informacije o obradi kojom rukuje kompanija LinkedIn, Sunnyvale, California, SAD pročitajte ovde: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Ukoliko ne želite da posredstvom našeg web sajta delite sa pomenutim kompanijama vaše lične podatke, potrebno je da prilikom korišćenja našeg web sajta budete odjavljeni sa vaših naloga na pomenutim društvenim mrežama, kao i da pre pretrage knaufinsulation.rs obrišete celokupnu istoriju vaše dotadašnje pretrage, uključujući i kolačiće.

Napominjemo da je ovo samo naš savet i da ne dajemo nikakve garancije da pomenute kompanije neće dalje vršiti obradu.

 

Softverska rešenja

Razvili smo niz softverskih rešenja za inženjere, koja se mogu preuzeti u posebnoj sekciji na knaufinsulation.rs.

Prilikom preuzimanja, korisnici ostavljaju neophodne podatke o ličnosti, kako bismo mogli da ispunimo svrhu obaveštavanja korisnika koji su preuzeli neku verziju softvera o novijim verzijama, izmenama i dopunama programa.

Podatke o ličnosti čuvamo sve dok su pomenuti softveri u funkciji, odnosno dok ih korisnici upotrebljavaju, nakon čega nameravamo da ih trajno obrišemo.

 

Profi Partner - Android aplikacija namenjena majstorima

Razvili smo Android Aplikaciju pod imenom Profi Partner, koja se može preuzeti na Google Play platformi.

Obrađujemo samo one podatke o ličnosti korisnika aplikacije Profi Partner koji su nam apsolutno neophodni i koristimo ih isključivo u svrhu slanja obaveštenja korisnicima aplikacije, u vidu takozvanih push notifikacija.

Podatke o ličnosti koje obrađujemo posredstvom navedene aplikacije delimo samo sa developer-ima softvera i softverske aplikacije Profi Partner. Sa njima imamo posebne ugovore o obavezama i merama zaštite koje moraju ispuniti i sprovesti, kako bi podaci o ličnosti kojima imaju pristup prilikom kreiranja i održavanja funkcionalnosti ove aplikacije bili bezbedni.

Podaci o ličnosti se ni u jednom drugom slučaju ne stavljaju na uvid, ne prenose, ne prodaju, niti na bilo koji drugi način čine dostupnim neovlašćenim trećim licima.

Želimo da predočimo i to da Knauf Insulation d.o.o. Beograd ne može biti odgovoran za podatke o ličnosti koje obrađuje Facebook Inc, Paolo Alto, SAD, kao ni Google Play platfroma na kojoj je aplikacija postavljena za download, te ukoliko se korisnik prijavljuje na svoj profil u okviru aplikacije Profi Partner putem svog profila na društvenoj mreži Facebook, detaljnije se o obradi podataka o ličnosti koju Facebook sprovodi može informisati ovde: https://www.facebook.com/policy.php

Podatke o ličnosti čuvamo sve dok Profi Partner aplikacija postoji, odnosno dok je korisnici upotrebljavaju, nakon čega nameravamo da ih trajno obrišemo.

 

Obrada ličnih podataka na osnovu legitimnog interesa

U svrhu organizacije i održavanja Knauf Akademije, poslovnih događaja, poslovnih putovanja, kompanijskih proslava i drugih događaja u našoj organizaciji, naši zaposleni, poslovni partneri i saradnici, kao i zvanice, mogu biti upitani da nam ostave svoje lične podatke.

Kako je najveći broj događaja periodičnog / godišnjeg tipa, podatke o ličnosti čuvamo sve dok postoji namera da takve događaje organizujemo i u budućnosti, a ukoliko takvu nameru za pojedinačni događaj ili za sve događaje više nemamo, podatke o ličnosti koje smo obrađivali u ovu svrhu trajno brišemo.

 

Bezbednost ličnih podataka

Knauf Insulation d.o.o. Beograd sproveo je dovoljne i neophodne organizacione (uključujući i pravne), kadrovske i tehničke mere kako bi osigurao da podaci o ličnosti koje obrađuje u svojstvu rukovaoca budu bezbedni od gubitka, neovlašćenog pristupa i objavljivanja, korišćenja van okvira svrhe, korišćenja van određenog zakonitog osnova, neovlašćenih izmena samih podataka, uništenja i drugog nezakonitog postupanja.

Napominjemo da, iako se na nivou kompanije veoma ozbiljno shvataju i sprovode mere bezbednosti podataka o ličnosti, nijedna mera nije savršena u pogledu bezbednosti, te u tom smislu ne možemo dati garanciju o maksimalnoj bezbednosti.

 

Vaša prava

Prema važećem Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije imate prava prema nama kao rukovaocu u pogledu vaših ličnih podataka koje obrađujemo.

U svakom trenutku, imate pravo da:

 • Budete informisani o tome na koji način obrađujemo vaše lične podatke (ovo pravo možete ostvariti čitanjem ove Politike privatnosti, ali možete zahtevati i dodatna objašnjenja);
 • Zahtevate pristup svim vašim ličnim podacima koje obrađujemo;
 • Zahtevate da se netačni ili nepotpuni lični podaci o vama isprave bez odlaganja;
 • Zahtevate da se obrišu vaši lični podaci bez odlaganja;
 • Zahtevate ograničenje obrade vaših ličnih podataka;
 • Zahtevate prenos vaših ličnih podataka trećem licu;
 • Izjavite prigovor na specifične obrade ličnih podataka;
 • Opozovete pristanak na obradu vaših ličnih podataka koji ste nam prethodno dali;
 • Podnesete pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbijeukoliko smatrate da smo nezakonito postupili u pogledu obrade vaših podataka o ličnosti i
 • Druga Zakonom zajemčena prava u pogledu vaših podataka o ličnosti.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo koje pitanje ili bilo kakav zahtev u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, molimo vas da nas slobodno kontaktirate na [email protected]

 

Izmene Politike privatnosti

Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku izmenimo ovu Politiku privatnosti, kako bismo je održali aktuelnom, unapredili, odnosno uskladili sa važećom regulativom. 

 

Beograd,
03.01.2020.