Politika privatnosti

Politika privatnosti

Kompanija Knauf Insulation d.o.o. Beograd (Batajnički drum 16b, 11080 Zemun – Beograd) veoma ozbiljno shvata zaštitu vaših ličnih podataka, kojoj daje najviši prioritet i strogo se pridržava Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Na ovom sajtu prikupljamo lične podatke samo u meri u kojoj je to tehnički neophodno. Čuvanju podataka koje prikupimo pristupamo odgovorno i oni ni u kom slučaju neće biti prodati, niti iz bilo kog razloga prosleđeni trećim licima. 

Objašnjenje u nastavku će vam pružiti uvid u to na koje načine prikupljamo podatke, kako rukujemo vašim ličnim podacima koje prikupljamo i koja su vaša prava sa tim u vezi.

Prikupljanje podataka koji se odnose na korišćenje sajta

Kada pristupite našem sajtu, sledeće opšte tehničke informacije se automatski evidentiraju: tip internet pretraživača, korišćeni operativni sistem, naziv domena vašeg internet provajdera i druge, slične informacije. Ovo su informacije iz kojih se ne može izvesti nikakav zaključak o vašoj ličnosti. Ovakvo prikupljanje i skladištenje podataka u svakom trenutku možete odbiti, sa dejstvom u budućnosti.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Ukoliko je od vas u kontakt-obrascu dostupnom na stranici našeg sajta zatraženo da navedete lične podatke, kao što su ime, adresa, e-mail adresa i broj telefona, ovo podleže Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti i prikupljanje može biti izvršeno samo uz vašu prethodnu izričitu saglasnost. U ovom kontekstu ćemo koristiti vaše podatke samo kako bismo mogli da stupimo u kontakt sa vama i to u svrhu odgovora na vaša pitanja i sugestije. Podaci se ne prosleđuju, niti odaju trećim licima. Saglasnost možete povući u bilo kom trenutku u pisanoj formi, sa dejstvom u budućnosti. Kontaktirajte nas

Korišćenje “kolačića”

Koristimo tehnološka rešenja, takozvane kolačiće, kako bismo zabeležili i uskladištili anonimizirane podatke pomoću  kojih su profili posetilaca napravljeni pod pseudonimima, u svrhu optimizacije našeg sajta. Profili korisnika nisu ni na koji način povezani sa prikupljenim podacima, osim ukoliko posetilac sajta za to da svoju izričitu saglasnost. Konkretno, IP adrese su učinjene neprepoznatljivim odmah po njihovom prijemu, tako da profili korisnika ne mogu biti praćeni putem IP adresa. Posetioci sajta mogu u svakom trenutku da odbiju ovaj vid prikupljanja i skladištenja podataka, sa efektivnim dejstvom u budućnosti.

Korišćenje “plugins” - opcije za deljenje sadržaja na društvene mreže

 

Facebook

Naš sajt koristi funkciju deljenja („plugins“) za društvenu mrežu Facebook.com kojom upravlja kompanija Facebook Inc, Palo Alto, SAD („Facebook“). Facebook plugins se prepoznaju po Facebook logotipu.

Ukoliko pristupite našem sajtu, plugins će inicijalno biti deaktivirani. Plugins se aktiviraju tek kada pritisnete posebno dugme. Ovim aktiviranjem uspostavljate vezu sa Facebook-om i izražavate saglasnost za prosleđivanje vaših podataka Facebook-u. Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može povezati posetu našem sajtu sa vašim nalogom. Ako pritisnete određeno dugme koje predstavlja Facebook plugin, vaš internet pretraživač prosleđuje odgovarajuće informacije direktno Facebook-u na obradu.

Kada su u pitanju informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, dalja obrada i korišćenje podataka od strane Facebook-a, kao i vaša prava i podešavanja koja možete konfigurisati da biste zaštitili vašu privatnost, molimo da konsultujete Facebook-ovu Politiku privatnosti: https://www.facebook.com/privacy/explanation.

Ukoliko ne želite da Facebook prikuplja podatke o vama posredstvom našeg sajta, potrebno je da se odjavite sa Facebook-a pre posete našem sajtu.

 

YouTube

Naš sajt koristi video platformu YouTube, kojom upravlja kompanija YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, SAD. YouTube je platforma koja omogućava reprodukciju audio i video fajlova.

Kada pristupite nekoj stranici na našem sajtu, integrisani YouTube plejer uspostavlja vezu sa YouTube-om kako bi omogućio tehnički prenos video ili audio fajla. Kada je veza sa YouTube-om uspostavljena, podaci se prosleđuju YouTube-u.

Za informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, daljoj obradi i korišćenju podataka od strane YouTube-a, kao i vašim pravima i podešavanjima koja možete konfigurisati da biste zaštitili vašu privatnost, molimo da konsultujete YouTube Politiku privatnosti:

https://support.google.com/youtube/answer/7671399?p=privacy_guidelines&hl=en&visit_id=1-636631962646137783-1300950060&rd=1 

 

Twitter

Naš sajt koristi funkciju deljenja („plugins“) za društvenu mrežu Twitter.com kojom upravlja kompanija Twitter Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD ("Twitter"). Twitter plugins se prepoznaju po Twitter logotipu.

Ukoliko pristupite našem sajtu, plugins će inicijalno biti deaktivirani. Plugins se aktiviraju tek kada pritisnete posebno dugme. Ovim aktiviranjem uspostavljate vezu sa Twitter-om i izražavate saglasnost za prosleđivanje vaših podataka Twitter-u. Ako ste prijavljeni na Twitter, Twitter može povezati posetu našem sajtu sa vašim nalogom. Ako pritisnete određeno dugme koje predstavlja Twitter plugin, vaš internet pretraživač prosleđuje odgovarajuće informacije direktno Twitter-u na obradu.

Kada su u pitanju informacije o obimu i svrsi prikupljanja podataka, dalja obrada i korišćenje podataka od strane Twitter-a, kao i vaša prava i podešavanja koja možete konfigurisati da biste zaštitili svoju privatnost, molimo da konsultujete Twitter Politiku privatnosti: https://twitter.com/en/privacy.

Ukoliko ne želite da Twitter prikuplja podatke o vama posredstvom našeg sajta, potrebno je da se odjavite sa Twitter-a pre posete našem sajtu.

 

Knauf Insulation bilten i obaveštenja

Naš bilten možete naručiti na našem sajtu. U ovom kontekstu, lične podatke koje budete poslali, prikupljaćemo samo u ovu svrhu. Knauf Insulation bilten će vam obezbeđivati informacije o novim trendovima u građevinarstvu i inovativnim građevinskim rešenjima. Knauf za ovu svrhu koristi takozvani Double-Opt-In proces. Na ovaj način, biće vam poslat e-mail na e-mail adresu koju ste dostavili, sa zahtevom da potvrdite svoju saglasnost. Podaci se neće prosleđivati trećim licima. Naš bilten i obaveštenja ćete dobijati tek pošto potvrdite svoju saglasnost. Možete povući svoju saglasnost pisanim obraćanjem kompaniji Knauf Insulation d.o.o. Beograd u bilo kom trenutku sa dejstvom u budućnosti, koristeći dolenavedenu adresu ili e-mail adresu dataprotect.rs@knaufinsulation.com.

 

Vaša prava

Imate pravo da u svakom trenutku dobijete informacije o prikupljenim podacima koji se tiču vas, kao i o njihovom poreklu i primaocima, zajedno sa svrhom skladištenja podataka.

Pored toga, imate i pravo na ispravku ili brisanje vaših ličnih podataka koje smo prikupili, a koji mogu biti nepotpuni, netačni ili zastareli. Uvek osiguravamo da se vaši podaci obrađuju samo pod uslovom da imamo ovlašćenje u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Lični podaci se brišu ako povučete svoju saglasnost, ako obrada ličnih podataka više nije neophodna za ispunjenje prvobitne namene, ili ako se lični podaci nezakonito obrađuju.

Molimo kontaktirajte nas na dataprotect.rs@knaufinsulation.com ili upotrebite kontakt-obrazac kako biste zahtevali od nas da ne prikupljamo i/ili obrađujemo, odnosno da obrišemo vaše lične podatke, i postupićemo u skladu sa tim. Podaci koji su apsolutno neophodni za obradu naloga/porudžbina naših proizvoda neće biti obuhvaćeni ovakvim zahtevom, odnosno povlačenjem saglasnosti, odnosno brisanjem podataka. Naglašavamo da u slučaju otkaza saglasnosti više nećemo biti u prilici da pružamo posebno prilagođene usluge, jer su one zasnovane na korišćenju podataka o korisnicima.

Osim toga, imate pravo da zatražite da svoje prikupljene podatke dobijete u strukturisanom, aktuelnom i mašinski čitljivom formatu, kao i na to da oni u vaše ime budu prosleđeni trećim licima.

Ukoliko smatrate da smo prekršili pozitivnopravne norme koje se odnose na zaštitu podataka o ličnosti, imate mogućnost da nas kontaktirate na dataprotect.rs@knaufinsulation.com. Takođe, imate pravo na žalbu nadzornom organu.

Kako bismo zaštitili vašu privatnost i bezbednost, preduzećemo opravdane korake kako bismo vam pomogli da verifikujete svoj identitet pre nego što vam dostavimo informacije poštom ili izvršimo odgovarajuću ispravku ili brisanje.

 

Kontakt

Lice odgovorno za prikupljanje i obradu ličnih podataka u kontekstu ovog sajta je Knauf Insulation d.o.o. Beograd, Batajnički drum 16b, 11080 Zemun – Beograd. 

Vaše poverenje nam je važno. Zato ćemo rado odgovoriti na sva pitanja u vezi sa prikupljanjem i obradom vaših ličnih podataka. Ukoliko imate pitanja na koja nije pružen odgovor ovom izjavom o zaštiti podataka, ili ukoliko biste želeli da dobijete detaljnije informacije o nekoj konkretnoj temi koja se odnosi na vaše lične podatke, molimo vas da, kada god to poželite, kontaktirate našeg službenika za zaštitu podataka na adresi:

Knauf d.o.o. Zemun
Batajnički drum 16b
11080 Zemun – Beograd
dataprotect.rs@knaufinsulation.com