Izolacija spoljašnjeg zida sa unutrašnje strane

Izolacija spoljašnjeg zida sa unutrašnje strane

Izolaciju spoljašnjeg zida radimo sa unutrašnje strane samo kada je to jedina opcija, odnosno kada je postavljanje izolacije sa spoljne strane zida nemoguće ili je izuzetno otežano.

Ukoliko ste napravili odluku da radite izolaciju unutra, predlažemo sledeće rešenje, tzv. zidna obloga:

Izolacija spoljasnjeg zida sa unutrasnje strane

BRZA I JEDNOSTAVNA MONTAŽA

Na postojeći spoljašnji zid postavi se metalna Knauf potkonstrukcija za ugradnju gips-kartonskih ploča i prostor između profila se popuni mineralnom vunom (kamenom NaturBoard FIT-G PLUS ili staklenom Akustik Roll). Dimenzije oba ova proizvoda su prilagođene ugradnji između profila potkonstrukcije.

 

 

KONTROLA VODENE PARE

Nakon toga obavezno preko vune se postavlja parna brana (Homeseal LDS 35), kako bi se sprečio nagli prodor vodene pare u izolacioni sloj i neželjene pojave poput kondenzacije i neprijatnih mirisa.

Nakon ugradnje parne brane postavljaju se gips-kartonske ploče koje se obrađuju u skladu sa pravilima definisanim za ovaj tip zidnih obloga (bandažiranje, gletovanje, bojenje).

 

 

TOPLOTNI I ZVUČNI KOMFOR

Ukoliko se izolacija vašeg spoljašnjeg zida izvede na ovaj način, nećete imati nikakve negativne posledice, čak ćete, pored osnovnog motiva (a to je termoizolacija), dobiti i značajno poboljšanje zvučne izolacije od spoljašnje buke, što je specifičnost rešenja sa mineralnom vunom kao izolacionim materijalom.