Đorđe Trajković iz Knauf Insulation-a za primer ljudima iz struke!

Bezbednost na radu kao temelj uspešnog poslovanja

By Knauf Insulation Srbija
April 27, 2018

Povodom obeležavanja Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, 28. april, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nagradilo je danas u Palati Srbija menadžera za bezbednost i zaštitu na radu Đorđa Trajkovića iz kompanije Knauf Insulation Srbija, za poseban doprinos bezbednosti i zdravlju na radu u Republici Srbiji.

„Od kako smo pre više od jednu deceniju počeli sa poslovanjem u Srbiji,najveći prioritet su nam bili naši zaposleni, njihova bezbednost i uslovi u kojima žive i rade. I tu se naš posao nije završio, konstantno i dalje radimo na unapređenju tih uslova, brinemo i posvećeni smo okolini i zajednici u kojoj poslujemo, a svega ovoga ne bi bilo bez prave podrške našeg menadžmenta, koji shvataju važnost i insistiraju upravo na bezbednosti i edukaciji svih zaposlenih. Bezbednost na radu jedan je od temelja našeg poslovanja i postavljamo ga kao uslov i onima sa kojima sarađujemo“, rekao je menadžer za bezbednosti i zaštitu na radu Đorđe Trajković iz kompanije Knauf Insulation Srbija.

Dodela-nagrade-Palata-Srbije-Djordje-Trajkovic.jpg

Iz godišnjeg izveštaja o održivosti kompanije Knauf Insulation za 2017. godinu, može se saznati da je kompanija na globalnom nivou, u odnosu na 2016. godinu, smanjila vreme izgubljeno usled nezgoda (LTA) za 33 odsto. Takođe, u toku 2017. godine, u svim fabrikama sproveden je program „Smernice za ličnu bezbednost“, čiji je cilj da svim zaposlenima pitanje bezbednosti stavi u prvi plan, a pored toga dva puta godišnje se u svim jedinicama održavaju prezentacije i pokazne vežbe u vezi sa bezbednošću na radu, ukazuje se na slabe tačke i predlažu mere za poboljšanje. Kompletan sistematski pregled svih zaposlenih obavlja se jednom godišnje, a od marta tekuće godine svi zaposleni u Srbiji imaju i privatno zdravstveno osiguranje koje pokriva kompanija.