Blog

Čačanska porodica sa petoro dece osvojila besplatnu fasadu!

By Knauf Insulation Srbija
Jun 12, 2018

Pre nekoliko meseci organizovali smo veliki konkurs pod nazivom DoReMi Fasada, u okviru kog su učesnici slali stihove i fotografije svojih kuća, a sve sa ciljem da pet porodičnih kuća iz Srbije dobije besplatan materijal za fasadu sa kamenom vunom.

Naš žiri je odabrao pet kuća i, na radost članova svake od porodica, fasade su stigle na svoje krajnje destinacije. Tokom leta, materijal je isporučen i izvršeni su radovi na postavljanju fasada. Na našim internet kanalima predstavićemo vam dobitnike fasada, njihove domove i proces ugradnje. U nastavku pročitajte prvi tekst, pogledajte slike i snimke kuće gospodina Vidoja iz Čačka - jednog od dobitnika čija je fasada prva završena.

Teško je rečima opisati i kuću i porodicu Vidoja Dimitrijevića, jer oni moraju da se dožive :-)

Vidoje je autentičan lik, pravi srpski gostoprimljivi i tradicionalni domaćin, a takva mu je i kuća: građena tradicionalnim stilom, uz upotrebu prirodnih materijala u najvećoj mogućoj meri (kreč!), rustična i praktična i prelepa u svojoj jednostavnosti.

vidoje-dimitrijevic-cacak-doremi-fasada-1.jpg

vidoje-dimitrijevic-cacak-doremi-fasada-2.jpg

U potrazi za prirodnim i paropropusnim izolacionim materijalom koji će biti kompatibilan sa njegovom filozofijom o tome kako dom treba da izgleda, našao se na sajtu www.knaufinsulation.rs i tu saznao i zanagradni konkurs DoReMi Fasada.

Patriotizam izvire iz gotovo svake njegove rečenice, tako je i inspiraciju za pesmu našao u Srbiji.

vidoje-dimitrijevic-cacak-doremi-fasada-3.jpg

vidoje-dimitrijevic-cacak-doremi-fasada-4.jpg

Po prirodi veoma duhovit čovek, kaže da pokušava da unese kreativnost i zabavu i u vaspitanje svoje –petoro dece.

Evo šta je Vidoje imao da kaže:

I ne sumnjamo da je tako, i da Dunja, Luka, Savo, Dimitrije i Mihailo – jedno drugom do uveta, uživaju u bezbrižnom detinjstvu pored Sanje i Vidoja.

vidoje-dimitrijevic-cacak-doremi-fasada-6.jpg

vidoje-dimitrijevic-cacak-doremi-fasada-5.jpg

Pogledajte kako je tekao proces ugradnje fasade sa kamenom vunom na njihovoj kući:

Fasada je završena u jako kratkom roku, uz stručni nadzor naših inženjera i demonstratora iz Knaufa, a sve je krunisano kako i dolikuje gostoljubivim domaćinima – pečenim prasetom :-)