Company news

DECLARE SERTIFIKAT - NOVO DOSTIGNUĆE - KAMENA MINERALNA VUNA SA ECOSE TEHNOLOGIJOM

By Knauf Insulation Srbija
Februar 07, 2024

Knauf Insulation nastavlja liderstvo u održivom građevinarstvu. Nakon što je Knauf Insulation staklena mineralna vuna sa ECOSE® Technology postala prva mineralna vuna u Evropi čije su rolne i ploče dobile DECLARE sertifikat, najnoviji uspeh se ogleda u sticanju DECLARE sertifikata za ploče kamene mineralne vune sa ECOSE® Technology.

Dobijanje novog DECLARE sertifikata za Knauf Insulation predstavlja značajan korak ka transparentnosti u građevinskoj industriji. Stečen nakon veoma detaljnih analiza u nezavisnoj laboratoriji, sertifikat javno potvrđuje odsustvo štetnih hemikalija u proizvodima, dodatog formaldehida, kao i bilo kakvih štetnih ili nezdravih hemijskih komponenti koje se nalaze na Crvenoj listi Međunarodnog instituta za održivu budućnost. Navedene činjenice daju integritet proizvodima od kamene vune sa ECOSE® Technology, čineći ih bezbednim i zdravim građevinskim proizvodima.

Žan-Pjer Pižole, naš menadžer za održivost je izjavio: “Kao što se kupci sve više interesuju za sastojke hrane koju konzumiraju, tako postoji i rastuća potreba za razumevanjem sastojaka građevinskih materijala. Ljudi žele potvrdu da u njihovim domovima, školama, kancelarijama i bolnicama nisu ugrađene nezdrave hemikalije. DECLARE za Knauf Insulation proizvode dokazuje upravo to.”

Upotreba prirodnih sastojaka

DECLARE sertifikacijom naglašavamo prirodni sastav naših proizvoda od kamene mineralne vune. Vezivo u sastavu kamene mineralne vune koja je proizvedena sa ECOSE® Tehnology je jedinstveno vezivo na bio-bazi koje ne sadrži dodati formaldehid i fenol, sačinjeno je od sirovih materijala koji su brzo obnovljivi i 70% manje energetski intenzivniji za proizvodnju od tradicionalnih veziva. Zahvaljujući tehnologiji ovog veziva, postigli smo najviši nivo na Crvenoj listi Međunarodnog instituta za održivu budućnost.

Kamene izolacione ploče su proizvedene uglavnom od bazaltnih i dolomitnih vulkanskih stena, sa približno 35% recikliranog sadržaja i 15% internog proizvodnog otpada.

Kvalitet unutrašnjeg vazduha

Promovišemo izuzetne ekološke performance naših proizvoda uključujući i činjenicu da kamena mineralna vuna sa ECOSE® Technology ima najviši nivo sertifikacije za kvalitet unutrašnjeg vazduha - Eurofins Gold Standard. Ovo znači da proizvodi generišu nizak nivo prašine i isparavanja organskih jedinjenja, pa odsustvo tih štetnih i nezdravih hemijskih komponenti, koje potvrđuje DECLARE sertifikat, doprinose kvalitetu vazduha koji udišemo u zgradama u kojima živimo i radimo.

Zelena sertifikacija zgrada

DECLARE sertifikat ne samo da osigurava integritet proizvoda, već donosi i dodatne poene za doprinos zdravom životu u zgradama u okviru zelene sertifikacije zgrada. Sistemi za zelene sertifikacije poput WELL-a, Living Building Challenge-a, LEED-a, BREEAM-a, DGNB-a sve više nagrađuju proizvode sertifikovane DECLARE-om.

Knauf Insulation kamena mineralna vuna sa ECOSE Technology® predstavlja pouzdano rešenje kako za energetsku sanaciju postojećih objekata, tako i za zvučnu, toplotnu i protivpožarnu izolaciju novih zgrada zbog svojih izuzetnih karakteristika. Širok spekar primena, od zidnih obloga, preko izolacije međuspratnih konstrukcija i fasada, do izolacije krovova i potkrovlja uz novi DECLARE sertifikat ispunjavava visoke i postavlja nove standarde u održivoj gradnji!