Dominik Bosan se vraća na čelo Knauf Insulation-a

By Knauf Insulation Srbija
Septembar 01, 2021

01. septembar 2021, Vize, Belgija:

Danas, Dominik Bosan preuzima funkciju novog direktora Knauf Insulation-a i člana Upravnog odbora Knauf Grupe za Insulation Evropa / Bliski istok / Azija.

G-din Bosan, koji je prethodno bio na liderskim pozicijama u Knauf Grupi i Knauf Insulation, preuzima vođstvo kompanije od Žan-Klod Karlina, koji se povlači nakon pet godina.

Generalni partner Knauf Grupe, Aleksandar Knauf je izjavio: „Menadžment Knauf grupe sa zadovoljstvom želi dobrodošlicu Dominiku na ovu izazovnu poziciju. On je izuzetan lider koji izvrsno poznaje naše poslovanje. Uvereni smo da će graditi na temeljima izvanrednih rezultata koje su Žan-Klod Karlin i kompanija postigli poslednjih godina.”

G-din Bosan se pridružio Knauf Insulation Belgija 2003. godine, a dve godine kasnije imenovan je za regionalnog generalnog direktora za istočnu Evropu, funkcija na kojoj je bio do 2017. godine. Od 2018. godine je u Upravi Knauf grupe odgovoran za region Knauf gipsa za Zapadnu Evropu, Južnu Ameriku i Izrael.

Dominik, koji će se ponovo naći u sedištu Knauf Insulation-a u Vizeu u Belgiji, ovom prilikom je izjavio: „Oduševljen sam što se vraćam u Knauf Insulation. Uvek sam se divio kulturi preduzetništva kompanije i usredsređenosti na korisnike, kao i strasti i posvećenosti njenih ljudi.

„G-din Karlin, menadžerski tim i svi u kompaniji Knauf Insulation bi trebalo da budu izuzetno ponosni na ono što je postignuto poslednjih godina. Radujem se uvećanju ovog uspeha i novim mogućnostima u budućnosti – budućnosti koju će definisati naše liderstvo i inovacije za bolji svet – For A Better World. ”

Dominik je francuski državljanin, oženjen je i otac je troje dece.