Dvostruki uspeh u održivosti

By Knauf Insulation Srbija
Oktobar 25, 2017

Knauf Insulation sa ponosom objavljuje da je, u odnosu na 2010. godinu, smanjio upotrebu energije za 20.9% a emisiju CO2 za 25.1% — i tako u ovoj godini dostigao dva ključna cilja zacrtana u strategiji održivosti do 2020, četiri godine pre roka.

Ove zavidne brojke su samo dve od mnogih važnih tema koje su predstavljene u ovogodišnjem izdanju našeg Izveštaja o održivosti pod nazivom Insulation Matters koji možete skinuti ovde.

Ovo izdanje predstavlja i pionirske poduhvate Knauf Insulation- a u prethodnoj godini, uključujući i:

  • radikalno produbljivanje koncepta ‘stvarnih performansi’ kroz strogo kontrolisanu energetsku renovaciju 190 kuća u Velikoj Britaniji
  • predstavljanje nove fabrike u Evropi u koju će biti investirano 100 miliona evra i na koji način višemilionska unapređenja menjaju globalnu sliku uticaja kompanije na životnu sredinu
  • kako se kompanija suočava sa izazovima industrije – tako što stvara nova rešenja poput SUPAFIL MAX vune na uduvavanje za montažne objekte, ili Urbanscape rešenja za zelene krovove inovacije u BIM-u (Building Information Modelling), značajni pomaci u akustičkim istraživanjima, kao i novi nivo ekspertize koji pružamo kako bismo ostvarili što bolje performanse u Sistemima za sertifikaciju zelenih zgrada.

sus-report-2017-1.png

“Svaka stranica ovog izdanja zapravo prikazuje na koji način smo dorasli da se suočimo sa globalnim izazovima klimatskih promena – tako što je energetska efikasnost u zgradarstvu u središtu svega što radimo,” izjavila je Šon Hjuz, direktorka spoljnih poslova u Knauf Insulation.

“U celoj našoj kompaniji, kroz investicije, stalna unapređenja i posvećenost na svakom nivou, mi smo zapravo sami sebi postavili visoke kriterijume, da svako svoj posao radi još bolje.

Ne samo da smo svedoci smanjenja potrošnje energije i emisije CO2 od preko 20%, što su bili zadati ciljevi za 2020. godinu, već nam je i vreme izgubljeno usled akcidenata smanjeno za trećinu od 2015. do 2016. godine, a izvoz otpada na deponije opao za 54% u odnosu na 2010. godinu. Takođe, kreirali smo i brojne aktivnosti usmerene ka kupcima koje se temelje na novim standardima izvrsnosti u prodaji, kvalitetu i uslugama koje pružamo.”

“Mnoge od ovih stvari su nove, ali Knauf Insulation ostaje ponosan na svoju istoriju kvaliteta koja se proteže – recimo u slučaju Heraklit drvene vune – 110 godina unazad. Ponosni smo što smo veoma dinamična porodična kompanija koja neprestano ulaže u oblastima koje učvršćuju našu poziciju vodećeg igrača na globalnom tržištu izolacija.