Ekološki čas za planetu spas – mislim globalno, delujem lokalno

By Knauf Insulation Srbija
Decembar 14, 2022

Kada su u pitanju aktivnosti naše kompanije u lokalnoj zajednici, ovu godinu završavamo na najbolji mogući način, realizacijom još jednog projekta u okviru konkursa za udruženja građana „Aktivna zajednica“.

„Ekološki čas za planetu spas – mislim globalno, delujem lokalno“ naziv je projekta koji je realizovan od strane Ekološke oranizacije „Zeleni Ključ“ iz Niša, a koji je finansirala naša kompanija.

Projekat je podrazumevao niz radionica za decu uzrasta od 1. do 4. razreda u osnovnim školama u Surdulici i njihovim isturenim odeljenjima u selima Alakince i Masurica, i to:  OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Pera Mačkatovac“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

„Eko mudrice“, kako je i bio naziv radionica, pokazale su da kroz interaktivne društvene igre ekološke teme mogu biti itekako zanimljive najmlađima.

Interesovanje je bilo veće od očekivanog, učenici prezadovoljni, a škole i njihovi predstavnici pokazali interesovanje za nastavak saradnje na ovu temu, ali i izneli predloge i svoje potrebe za drugim vannastavnim aktivnostima.

Info grafici koji se odnose na zagađenje vazduha, opšte zdravlje i klimatske promene, kao i Eko kalendar sa listom svih značajnih ekoloških datuma, ostali su kao poklon školama koje su bile deo ovih aktivnosti.

Školski kolektivi bili su otvoreni za saradnju i podržali svaku dalju inicijativu naše kompanije koja se tiče saradnje sa lokalnom zajednicom. Zahvaljujemo im se na tome, a posebno svim đacima, malim eko mudricama koji su u projektu učestvovali!

Zajedno, za bolji svet!