Fabrika iz Surdulice za primer daleko razvijenijim zemljama

By Knauf Insulation Srbija
Mart 12, 2019

Novim ulaganjima u Srbiji kapacitet fabrike kamene mineralne vune u Surdulici biće povećan za oko 20 odsto, odnosno proizvodnja će iznositi preko 55 hiljada tona godišnje.

Beograd, 12. mart 2019. godine – Nemačka kompanija Knauf Insulejšn (Knauf Insulation) će u narednih 12 meseci realizovati još jednu investiciju. Novim ulaganjima u Srbiji kapacitet fabrike kamene mineralne vune u Surdulici biće povećan za oko 20 odsto, odnosno proizvodnja će iznositi preko 55 hiljada tona godišnje. Time se podmiruju kompletne potrebe tržišta u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, a izvozni kapaciteti fabrike u Surdulici se povećavaju.

Uporedo sa ovom investicijom, oprema će biti unapređena najsavremenijom tehnologijom, čime se zadovoljavaju ekološki standardi Evropske unije, koji bi trebalo da stupe na snagu 2021. godine.

ki-surdulica.jpg

Knauf Insulejšn je prisutan na srpskom tržištu od 2005. godine kada je uspešno privatizovao fabriku za proizvodnju kamene mineralne vune – tadašnji Vunizol.

Od tada do danas uloženo je preko 30 miliona evra investicije i danas zapošljava 130 ljudi. Knauf Insulejšn predstavlja jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije, sa 40 fabrika širom sveta koje su iste po standardima i tehnologijama, bez obzira da li posluju u Srbiji ili daleko razvijenijim zemljama u EU ili SAD, a godišnji promet kompanije premašuje iznos od 1,7 milijardi evra.

Fabrika-KI-iz-vazduha-2.jpg

Zahvaljujući uvođenju ECOSE tehnologije u proizvodnju 2009. godine, fabrika je tržištu ponudila vrhunske održive proizvode na bazi sirovina iz prirode. Dolazeća investicija će obezbediti dodatne količine kamene mineralne vune i zadovoljiti sve veću tražnju za kvalitetnim izolacionim materijalima koji doprinose energetskoj efikasnosti objekata i štite ih od požara.