Hiljadu dana bez povrede na radu u Surdulici!

By Knauf Insulation Srbija
Januar 30, 2019

Sreda 30. januar je hiljaditi dan bez povrede na radu u našoj fabrici kamene mineralne vune u Surdulici! Čestitamo našim kolegama i želimo da ovaj broj nikada ne prestane da raste!

Za svaku proizvodnu kompaniju, pojam LTA (Lost Time due to Accidents, tj. vreme izgubljeno usled povreda na radu) je veoma bitan parametar u poslovanju. Što je ovaj broj manji, utoliko bolje, jer ugavnom ukazuje da kompanija bezbednost svojih radnika pozicionira visoko na svojoj lestvici vrednosti.

Safety First iliti Bezbednost na prvom mestu je jedan od tri glavna stuba poslovanja Knauf Insulation-a u celom svetu. Svaka fabrika i poslovna jedinica imaju jasne smernice za bezbednost na radu koje se moraju poštovati, a odgovorno ponašanje svih kolega daje odlične rezultate. Ilustrovaćemo to jednim primerom:

  • Indeks LTAFR (stepen frekventnosti izgubljenog vremena usled povreda na radu) označava broj nezgoda na radu sa izgubljenim vremenom na milion radnih sati. U 2017. je taj indeks u Knauf Insulation Grupi bio 5,21, tj. samo za 0,21 niže od cilja koji smo zacrtali za 2020. godinu. Zato je kompanija odmah sebi postavila viši cilj – da do 2020. godine naš LTAFR bude 2.

Izuzetno smo ponosni što naša fabrika u Surdulici, odgovornim ponašanjem kolega i brigom o bezbednosti, doprinosi postizanju ovog novog ambicioznog cilja!