Blog

Izgradnja kuća za socijalno ugrožene porodice

By Knauf Insulation Srbija
Jun 12, 2018

Top menadžment šest zemalja kompanija Knauf Insluation i Knauf Gips učestvovao u izgradnji kuća za socijalno ugrožene porodice.

Trideset i troje članova visokog i srednjeg menadžmenta kompanija Knauf Insulation i Knauf iz Rumunije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Bugarske zamenili su svoja poslovna odela i kravate – radnim uniformama, šlemovima i kombinezonima. Oni su jedan dan volontirali za međunarodnu humanitarnu organizaciju Habitat for Humanity (Stanište za čovečanstvo), u  Klužu, u Rumuniji, gde ova organizacija gradi petnaest domova za socijalno ugrožene porodice.

Kroz svoje dve kompanije iz Grupe, Knauf podržava misiju organizacije Habitat for Humanity u Klužu, kako kroz značajne donacije u vidu građevinskog materijala za ovaj projekat, tako i kroz učešće zaposlenih kao volontera na gradilištu.

Knauf_Habitat-for-Humanity-1.jpg

Pored volontera, direktori i menadžeri odeljenja su koristili brojne Knauf i Knauf Insulation prirodne materijale u izgradnji jedne od 15 kuća: Vidiwall Knauf ekološke vlaknaste ploče za zidove, Vidifloor za podove, kao i kamenu mineralnu vunu i staklenu mineralnu vunu kao sloj toplotne, zvučne i protivpožarne izolacije.

Knauf_Habitat-for-Humanity-5.jpg

„Uvek me usreći kada možemo da pomognemo ljudima koji su socijalno ugroženi u mnogim zemljama. U ovom konkretnom slučaju moje kolege i ja smo izuzetno radosni što možemo da učestvujemo svojim radom na projektu Habitat for Humanity u Klužu, i to tako što smo ugradili proizvode kompanija Knauf Insulation i Knauf. Koristim priliku da se zahvalim i da čestitam organizaciji Habitat for Humanity na uspešno realizovanom projektu“, rekao je Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knauf Insulation za zemlje Balkana, Kipar i Maltu.

Knauf_Habitat-for-Humanity-Tihomir-Civkaroski.jpg

„Veoma smo počastvovani i srećni što smo imali priliku da budemo deo ovog projekta i da aktivno učestvujemo na samom gradilištu. Ovom prilikom kombinovali smo dve vrednosti Knauf kompanije:Menschlichkeit (humanost) i Partnerstvo. Humanost je naša dužnost da pomažemo onima koji su socijalno ugroženi, pružajući im mogućnost za bolji život. Želeli bismo da se zahvalimo organizaciji Habitat for Humanity na svemu što rade da podrže one kojima je pomoć potrebna i što su nam pružili mogućnost da zajedno dostignemo ovaj cilj”, rekao je Adrian Garofeanu, komercijalni direktor Knauf Insulation Rumunija.

Knauf_Habitat-for-Humanity-2.jpg

„Rad na gradilištu u Klužu u organizaciji Habitat for Humanity dao nam je mogućnost da sarađujemo sa našim kolegama iz Knauf grupe iz drugih zemalja Balkana, koristeći Knauf materijale. Biti partner sa organizacijom Habitat for Humanity predstavlja veliko zadovoljstvo. Nadamo se da će se i druge kompanije priključiti misiji ove organizacije u Rumuniji, i da će tako omogućiti i drugim socijalno ugroženim porodicama da žive u zdravom okruženju sa boljim životnim standardom“, rekli su volonteri Knauf Gipsa.

Knauf_Habitat-for-Humanity-3.jpg

„Želeo bih da se zahvalim volonterima iz Knauf Gipsa i Knauf Insulation-a na njihovom doprinosu i entuzijazmu u podržavanju socijalno ugroženih porodica više od devet godina. Partnerstvo sa ove dve Knauf kompanije vodi nas jedan korak bliže našoj viziji, a to je Rumunija gde svaki roditelj može da podiže svoje dete u pristojnom domu. Nadam se da će se partnerstvo nastaviti i da u budućnosti neće biti siromaštva“, rekao je Mario DeMezzo, nacionalni direktor Habitat for Humanity Rumunija.

Knauf_Habitat-for-Humanity-4.jpg

Volonteri su učestvovali u građenju sedme po redu zajednice Habitat for Humanity u Klužu, gde je izgrađeno petnaest jednostavnih, pristojnih i pristupačnih kuća za porodice sa niskim primanjima.

Da bi bili korisnici kuća u Klužu, ugrožene porodice moraju ispuniti sledeće uslove: da nemaju rešeno stambeno pitanje, da rade određeni broj radnih sati na izgradnji kuće u kojoj će živeti, i da organizaciji Habitat for Humanity vrate novac u vrednosti uloženog građevinskog materijala, kroz mesečne rate u toku narednih 20 godina, bez kamate i profita.

Knauf_Habitat-for-Humanity-6.jpg

Organizacija Habitat for Humanity, koja pomaže ugroženima u 70 zemalja širom sveta u poslednjih 39 godina, pruža pomoć porodicama koje su deo programa i obezbeđuje sredstva za građenje novih kuća za nove ugožene porodice.