Knauf Insulation gasi dekorativnu rasvetu

By Knauf Insulation Srbija
Septembar 08, 2022

Poštujući preporuke Vlade Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike upućene javnim preduzećima za smanjenjem potrošnje električne i toplotne energije, fabrika kamene vune Knauf Insulation će od četvrtka 08. septembra krenuti sa gašenjem dekorativne rasvete u večernjim i noćnim satima u fabrici u Surdulici, kao prva privatna kompanija na jugu Srbije koja je prihvatila ovu inicijativu.

Budući da je energetska efikasnost u srži poslovanja kompanije, jer se bavimo proizvodnjom kamene vune – izolacionog materijala kojim se energetska efikasnost najlakše postiže na duže staze, cenimo i podržavamo svaki napor Vlade, industrije i građana koji vodi ka racionalnijoj potrošnji energije, smanjenju zavisnosti od fosilnih goriva i povećanju kvaliteta života građana.

Pored novih mera u vezi sa dekorativnom rasvetom, Knauf Insulation već godinama koristi toplu vodu iz svoje proizvodnje za zagrevanje svih prostorija u fabrici u hladnim mesecima, na taj način ostvarujući uštede ne samo za kompaniju već i za energetski sistem Srbije.

Nadamo se da će ove preporuke slediti što veći broj preduzeća, institucija i građana. U kombinaciji sa već postojećim programom za povećanje energetske efikasnosti koji subvencioniše država i lokalna samouprava, predstojeća zima bi mogla da bude lakša.