Knauf Insulation na drugoj Nedelji energije u Srbiji!

By Knauf Insulation Srbija
Maj 25, 2018

I ove godine Knauf Insulation učestvuje na Nedelji energije, koja se trenutno po drugi put održava u Srbiji!

I ove godine Knauf Insulation učestvuje na Nedelji energije, koja se trenutno po drugi put održava u Srbiji! 

Kako smo prvu Nedelju energije podržali, naše učešće i doprinos ovoj manifestaciji se nastavlja i na ovogodišnjoj. 

U okviru zvaničnog programa, u utorak 22. maja 2018, sa još nekoliko kompanija, održali smo obuku energetskih menadžera koji su u gradovima i opštinama širom Srbije direktno zaduženi za primenu mera energetske efikasnosti u javnim objektima, pod nazivom Kako do energetski efikasnih javnih objekata u Srbiji. 

Na praktičnim primerima uštede, mera energetske efikasnosti i regulative, pokazali smo kako izolacija, prozori, grejanje i hlađenje utiču na energetsku efikasnost javnih objekata.

ki-na-nedelji-energije-1.png

ki-na-nedelji-energije-2.png

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Agencije za energetiku Republike Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i globalne organizacije Energy Cities u peridou od 21. do 25. maja organizuje drugu po redu Nedelju energije.

Nedelja energije nastavlja svoj život kao jedinstveno godišnje mesto susreta relevantnih aktera u svim sferama održivog razvoja: državnih institucija, univerziteta i eminentnih naučnih institucija, odgovornih kompanija i proizvođača naprednih tehnologija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, kao i predstavnika škola i medija. Ovogodišnja, druga po redu Nedelja energije 2018 će se održati u periodu od 21-25. maja 2018. godine u Beogradu

Ove godine je fokus na stručnim konferencijama, ekspertskim skupovima i radionicama koje imaju za cilj da uključe i okupe sve aktere - i širu i stručnu javnost - u afirmaciji i implementaciji zelene i čiste energije, što je i noseća tema Nedelje energije za ovu godinu -Ka zelenoj i čistoj energiji.

EW logotip_0.png

Nedelja energije je registrovana na zvaničnoj web stranici Evropske komisije koja svake godine tokom maja i juna organizuje Nedelju održive energije - Sustainable Energy Week širom Evrope.

Regulatorna konferencija posvećena ciljevima i dostignućima Srbije u domenu energetike i primene mera EE, kao i investicijama u ovom segmentu obeležiće početak manifestacije. Između ostalog, tokom Nedelje energije 2018 će biti predstavljena globalna organizacija Energy Cities i CEDEF kao nosilac kolektivnog članstva gradova i opština Srbije. Biće održan sastanak novih članica povodom njihovog priključenja Energy Cities nakon Godišnje Generalne Skupštine u Francuskoj. Biće održane i obuke za energetske menadžere u lokalnim samoupravama, kao i radionice na temu uštede energije u domaćinstvima za učenike srednjih škola. Niz ekspertskih i praktičnih prezentacija ukazaće na realizovane i planirane projekte u domenu zelene energetike, energetskog menadžmenta i održivog razvoja. Fokus prezentacija je na temi Nedelje energije: Ka čistoj i zelenoj energiji.

Teme koje će biti obuhvaćene:

Čista i zelena energija, obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, rezilijentnost gradova, zaštita životne sredine, transport i održiva mobilnost, energetska politika i bezbednost, globalno zagrevanje, klimatske promene, investicije u oblasti energetike, projekti lokalnih samouprava.