Knauf Insulation podržao kampanju Fire Safe Europe #Together4FireSafety

By Knauf Insulation Srbija
Februar 22, 2019

Pritisak na parlamentarce za poboljšanje bezbednosti od požara u zgradama

Organizacija Fire Safe Europe (FSEU) lansirala kampanju usmerenu ka kandidatima za poslanike Evropskog parlamenta u kojoj se od njih traži da podrže poboljšanje bezbednosti od požara u zgradama.

Kampanja #Together4FireSafety, koju podržava i Knauf Insulation, otkriva da svakog dana, širom Evrope, u požarima pogine 11, a u bolnici završi 190 ljudi.

Više od 90% smrtnih slučajeva usled požara se desi u zgradama

“Više od 90% smrtnih ishoda uzrokovanih požarom se desi u zgradama i zato je apsolutno neophodno da preduzmemo konkretne mere kako bi naši domovi, kancelarije, škole, bolnice i ostale zgrade bili bezbedni od požara,” izjavila je Šon Hjuz, direktorka spoljnih poslova u Knauf Insulation i predsedavajuća radne grupe za komunikaciju organizacije Fire Safe Europe. “Zato apelujemo na kandidate za poslanike Evropskog parlamenta da već danas preduzmu konkretne mere kako bi se obezbedila sigurnost od požara u zgradama.”

FSEU-KI-kolege.jpg

FSEU apeluje da se nastavi odlična praksa prethodnih poslanika Evropskog parlamenta koji su podržavali aktivnosti kao što su ispitivanje toksičnosti dimova i bezbednost fasada u požarima, formiranje Platforme za razmenu informacija o požarima, prikupljanje podataka o bezbednosti od požara i uključivanje bezbednosti od požara u Evropsku regulativu o energetskim performansama zgrada (EPBD).

Bezbednosne regulative EU moraju da idu ukorak sa inovacijama

“Postoji još mnogo prostora za poboljšanje i mnoge oblasti evropske politike bi imale koristi od razmatranja bezbednosti od požara i uvida u inovativne ideje koje se tiču teme požara.” Izjavila je Hjuz.

“Novi programi renovacije kao i novi načini građenja zgrada su prilično izmenili građevinski fond i promenili način na koji se zgrade ponašaju u požarima. Nažalost, regulative nije ispratila ove inovacije.”

Stručnjaci za požar, vatrogasci, pa čak i Štrumpfovi učestvovali na događaju

Kandidati za poslanike Evropskog parlamenta su započeli svoju podršku kampanji u sredu, 20. februara, na događaju organizovanom u Evropskom parlamentu.

Domaćin događaja je bio slovački poslanik u EP Vladimir Manka, a događaju su prisustvovali i stručnjaci za požar, vatrogasci, udruženja, međunarodne kompanije, kandidati za EP pa čak i maskota vatrogasaca – Štrumpfovi.

Za više detalja o samoj kampanji posetite FSEU.