KT3D - ogromno interesovanje za novi softver kompanija Knauf Insulation i Arhitektura i Energija

By Knauf Insulation Srbija
Decembar 12, 2018

U prepunoj sali Inženjerske komore Srbije u Beogradu prošlog petka je održano prvo javno predstavljanje softvera za modelovanje i proračun energetskih performansi zgrada, KT3D.

Ovaj softver je nastao evolucijom programa KT2Pro, od istih autora, koji je jedan od najpopularnijih u regionu za ovu vrstu proračuna.

Eksperti iz kompanija Arhitektura i Energija i Knauf Insulation naveli su da je softver u potpunosti srpski proizvod i jedinstven na našem tržištu, jer nudi niz posebnih funkcionalnosti (automatizovano određivanje tipologije sklopova i orijentacije objekta, povezivanje 3D modela sa modulom za proračun, rad sa zonama, nivoima, grupama, sobama, izuzetna tačnost rezultata).

Kroz praktičnu prezentaciju prikazane su osnove rada u programu, a dodatne obuke će uslediti za vlasnike licenci.

kt3d-prvo-predstavljanje-2.jpg

Budući da je softver komercijalan, predstavljeno je osam tipova licenci, u zavisnosti od površine i broja objekata koji se obrađuju u programu.

kt3d-prvo-predstavljanje-1.jpg

Autori programa, prof. dr. Aleksandar Rajčić i msc. ing. Uroš Rajčić

Zbog velikog interesovanja planirane su dodatne prezentacije o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštavana. Za više informacija pišite na [email protected] ili posetite https://www.aearch.com/