Knauf Insulation investira 120 miliona evra u novu fabriku staklene mineralne vune u Maleziji

By Knauf Insulation Srbija
Avgust 01, 2018

Knauf Insulation planira gradnju fabrike staklene mineralne vune vrednu 120 miliona evra kako bi zadovoljio ogromnu tražnju za izolacionim rešenjima na tržištima Azije i Pacifika.

Nova fabrika će biti smeštena na jugu zemlje i imaće kapacitet od 75.000 tona godišnje. Završetak radova je planiran za početak 2020. godine, a fabrika će zapošljavati 180 ljudi u Maleziji i još 60 u ostatku regiona.

“Beležimo rekordnu prodaju u Aziji zbog sve većih troškova energenata i sve strožih regulativa u vezi sa energetskom efikasnošću u zgradarstvu, u zemljama kao što su Australija, Japan i Koreja”, izjavio je Stjuart Danbar, regionalni direktor Knauf Insulation za regiju Azija-Pacifik. 

Nova fabrika će se naslanjati na ovaj uspešni trend i posedovaće nasavremeniju tehnologiju i kontrolnu opremu, zbog čega će biti jedna od najefikasnijih i najodrživijih fabrika izolacije u ovoj regiji. U proizvodnom procesu će se koristiti i do 80% recikliranog stakla, a proizvodi će se isporučivati u patentiranom visoko-komprimovanom pakovanju. Naravno, svi proizvodi će u sebi imati Knauf Insulation vezivo na bio bazi, kroz korišćenje ECOSE® tehnologije.

U ponudi će biti širok izbor rešenja posebno kreiranih za tržišta Azije i Pacifika. Visoko-efikasna logistika iz Malezije će omogućiti nova partnerstva sa distributerima i jačanje pozicije Knauf Insulation na tržištima Japana, Australije, Koreje, Novog Zelanda i Singapura.

Direktor operacija Knauf Insulation Grupe, Dejvid Dukarm, je izjavio, “Sa zadovoljstvom najavljujemo novu fabriku u Maleziji. Ova investicija potvrđuje dugoročnu posvećenost Knauf Grupe ka širenju svojih aktivnosti širom sveta, što je jedan od stubova našeg poslovanja. I predstavlja krupan korak na putu naše kompanije da postane vodeći svetski proizvođač inovativnih izolacionih rešenja visokih performansi.”