Blog

Osma Knauf Akademija održana u Sloveniji

By Knauf Insulation Srbija
Oktobar 29, 2019

Ljubljana, Škofja Loka 26.10.2019.

Osmi put zaredom, ovoga puta van Srbije, održana je Knauf Akademija, okupivši oko 100 arhitekata i građevinaca iz Srbije i regiona u Knauf Insulation Experience Centru u Škofja Loki.

Organizatori Knauf Akademije, firme Knauf Zemun, Knauf Insulation Beograd i Knauf AMF, okupili su biroe i pojedince iz struke i poveli ih na zanimljivo putovanje u Sloveniju.

Događaj je održan u nedavno otvorenom Knauf Insulation Experience Centru, prvoj ’zelenoj’ zgradi u Sloveniji, koja nosi prestižni DGNB Platinum sertifikat. Gosti Akademije su imali priliku da se bolje upoznaju sa procesom DGNB sertifikacije od Roberta Smodiša, DGNB auditora u Sloveniji i predsednika Udruženja održive gradnje Slovenije.

Nismo zaboravili ni stogodišnjicu Bauhausa, i ugostili smo arhitektu Ivana Kucinu, predavača na Internacionalnoj školi arhitekture u Desau, u Nemačkoj, koji nam je predstavio međunarodni projekat BAUHUB 2049.

Centralni deo Akademije je bio rezervisan za praktične prezentacije u savršeno opremljenom trening centru, gde su posetioci mogli na realnim modelilma da vide primenu Knauf proizvoda: Aquapanel fasadne ploče, CLT lamele za plafone garaža, delove Urbanscape sistema za ekstenzivne ravne krovove, fasadnu kamenu vunu sa zaštitnim premazom i rondelama, novitete iz Knauf fasadnog programa i AMF apsorbere buke različitih boja i oblika.

Na krovu Centra smo uživali u pogledu na Urbanscape zeleni krov i vertikalnu baštu, ali i na planinske pejzaže Slovenije. Za kraj su posetioci obišli proizvodni pogon Knauf Insulation fabrike kamene vune u Škofja Loki, u okviru koje posluje i Experience Centar.

Pred sam kraj trodnevnog događaja smo za posetioce organizovali obilazak gradskog jezgra Ljubljane, ali na poseban način: ’Plečnik tura’ je jedinstvena prilika da se Ljubljana upozna kroz objekte i gradske celine koje je projektovao najpoznatiji slovenački arhitekta, Jože Plečnik, čiji se uticaj na Ljubljanu poredi sa Gaudijevim uticajem na Barselonu.

Do sledeće Akademije, pratite nas!