Demontažom dimnjaka otpočeta velika akcija rekontrukcije surduličke fabrike

By Knauf Insulation Srbija
Januar 11, 2023

Surdulica, 09. januar, 2023. godine – Novu 2023. godinu počeli smo velikim radovima! U sklopu planiranih aktivnosti na rekonstrukciji fabrike, kompanija Knauf Insulation je ove nedelje započela demontažu starog dimnjaka, kako bi se na njegovo mesto postavio novi, moderniji i viši dimnjak, što je jedan od ciljeva kako bi se dodatno poboljšao rad surduličkog postrojenja.

U toku prošle godine javnost je detaljnije informisana o planovima za rekonstrukciju, planiranim investicijama za naredni period, kao i programima podrške lokalnoj zajednici. Jedna od najvažnijih akcija upravo je rekonstrukcija fabrike koja je zvanično otpočeta dolaskom dizalice od 500 tona u surduličku fabriku i demontažom dimnjaka kao prvim ali svakako ne jedinim zadatkom u okviru ovog velikog projekta.

Rekonstrukcija fabrike kamene vune u Surdulici trebalo bi da traje do početka aprila. I u narednim mesecima ćemo nastaviti da informišemo javnost o investiranju u održivije poslovanje i fazama ovog projekta koji je vredan oko 19 miliona evra.