Otvorena vrata za novinare u Surdulici

By Knauf Insulation Srbija
Avgust 26, 2019

Mediji iz Pčinjskog okruga bili su gosti Knauf Insulation-a na prvom Danu otvorenih vrata koji je naša fabrika organizovala.

Surdulica, 23. avgust, 2019.

Sa ciljem da se zainteresovana javnost bolje upozna sa proizvodnim procesom i načinom poslovanja kompanije, ali i informiše o planovima vezanim za nove investicije, organizovali smo "Dan otvorenih vrata" u fabrici u Surdulici za predstavnike lokalnih medija.

Neposredni povod okupljanja novinara bila je najava novih investicija u fabriku u Surdulici u visini od 4 miliona evra, a koja će biti realizovana u narednih godinu i po dana.

Sagovornici medija su bili generalni direktor Knauf Insulation-a za zemlje Balkana, Kipar i Maltu, Tihomir Civkaroski, kao i direktor naše fabrike u Surdulici, Jovica Mišić.

  • Naša kompanija zastupa kako poslovne tako i interese društva i zajednice u kojoj poslujemo, a sa svojih 139 zaposlenih smo jedini proizvođač kamene vune u Srbiji. Knauf Insulation je tokom prvih 15 godina poslovanja u Srbiji uložio preko 30 miliona evra u vrhunsku tehnologiju i pogone, a u planu su i dalja ulaganja u fabriku u vrednosti od preko četiri miliona evra’, izjavio je Civkaroski prilikom obilaska proizvodnih pogona.  

  • Dobre rezultate dugujemo matičnoj kompaniji koja sa preko 40 godina iskustva u industriji, predstavlja jednu od najbrže rastućih u industriji izolacionih materijala, ali i svim našim zaposlenima i njihovoj posvećenosti da proizvedu najbolje i najkvalitetnije, poštujući sve zadate standarde – istakao je Civkarovski i dodao da, pored domaćeg, surdulička fabrika snabdeva još desetak tržišta u regionu svojim proizvodima.

Jovica Mišić je naglasio da surdulička fabrika postoji još od 1974. godine, a da naredne godine obeležava deceniju i po otkako se pridružila Knauf porodici. Pored stalno uposlenih proizvodnih pogona, bez prestanka se radi na poboljšanju različitih delova proizvodnog procesa.


  • Zahvaljujući tome, dobrom kolektivu i odličnom proizvodu, 2018. godine surdulička fabrika proglašena je za najbolju u celoj Grupi – naveo je Mišić.

Kompanija Knauf Insulation koja važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije, u Srbiji je članica nemačko-srpske privredne komore (AHK) i mnogih drugih strukovnih i privrednih udruženja.

Na taj način ne samo da ulaže u svoj razvoj, već zajedno sa drugim velikim investitorima, pomaže dalji razvoj i Srbije, Pčinjskog okruga i same Surdulice, istaknuto je na “Danu otvorenih vrata”.