Pametni satovi za surduličke đake prvake

By Knauf Insulation Srbija
Septembar 17, 2021

Kompanija Knauf Insulation započela je danas akciju doniranja pametnih satova svim prvacima u osnovnim školama opštine Surdulica, koji će im pomoći da se osećaju sigurnije u novom okruženju i lakše prevaziđu prepreke i situacije sa kojima se susreću po prvi put.

Donacija pametnih satova namenjena je svim učenicima koji ove godine polaze u prvi razred u  osnovnim školama „Vuk S. Karadžić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici. U akciju su uključene i četiri osnovne škole koje se nalaze u naseljima ove opštine Pčinjskog okruga - „Bora Stanković“ iz Jelašnice, ,,Akademik Đorđe Lazarević" iz Vlasine, ,,Pera Mačkatovac" iz Belog polja, kao i osnovna škola ,,Sveti Sava" iz Božice.

Kompanija Knauf Insulation pripremila je skoro 200 pametnih satova marke ELARI koji će najmlađima omogućiti bolju komunikaciju bez korišćenja mobilnih telefona, ali i doneti im neizmernu radost, kao i zabavu koju mogu podeliti sa svojim vršnjacima iz školskih klupa. Ovi uređaji nove generacije sa ekranom na dodir u okviru svojih performansi imaju opcije poput GPS lokacije, kao i dvosmernu komunikaciju koja je od velike važnosti za roditelje i decu kako bi bili u stalnom kontaktu. Smart sat ELARI za nepredviđene i hitne situacije poseduje i SOS dugme.

Od svog dolaska u Srbiju 2005. godine, Knauf Insulation neprestano ulaže u lokalnu zajednicu kao i u održivo poslovanje, sa ciljem unapređenja svog proizvodnog postrojenja, radi poboljšanja uslova života za svakog građanina. Ova akcija digitalizacije u osnovnim školama opštine Surdulica, je samo jedan od brojnih primera kojima kompanija teži ka ostvarivanju svojih ciljeva za dobrobit cele zajednice.