Blog

Porodica Ivanov iz Sremske Mitrovice osvojila besplatnu fasadu!

By Knauf Insulation Srbija
Jun 12, 2018

Pre nekoliko meseci organizovali smo veliki konkurs pod nazivom DoReMi Fasada, u okviru kog su učesnici slali stihove i fotografije svojih kuća, a sve sa ciljem da pet porodičnih kuća iz Srbije dobije besplatan materijal za fasadu sa kamenom vunom.

Naš žiri je odabrao pet kuća i, na radost članova svake od porodica, fasade su stigle na svoje krajnje destinacije. Tokom leta, materijal je isporučen i izvršeni su radovi na postavljanju fasada.

Na našim internet kanalima predstavićemo vam dobitnike fasada, njihove domove i proces ugradnje.

Prva dva dobitnika smo već predstavili, to su gospodin Vidoje iz Čačka, koji ima petoro deceiporodica Milivojević iz Arilja.

Sada vam predstavljamo porodicu Ivanov iz Sremske Mitrovice!

Sremska Mitrovica je ravna i mirna, a mesto gde se nalazi kuća porodice Ivanov je dodatno zaklonjeno od velikih saobraćajnica, u mirnom sokaku sa kućama u nizu.

sremska-mitrovica-kuca-doremi-pre.jpg

Izgled kuće pre radova

Od pet dobitnika nagrade na konkursu Do-Re-Mi Fasada, dvojica su iz IT industrije, a jedan od njih je Jovan (kako divan način da se razbiju predrasude o IT- evcima :))

Prilikom naše prve posete, Jovanova supruga Jelena i ćerkica Irina nisu bile tu, jer su se na kući u tom trenutku izvodili radovi: komšije i rodbina su udruženim snagama skidali postojeći krov sa prizemne kuće, na koju će kasnije doći nadograđeno potkrovlje i novi krov. "Majstore" je nadzirao Jovanov tast koji sa njima živi u kući.

Kao pravi Sremci, domaćini su nas dočekali domaćim kulenom i kajsijevačom iz 1980. godine. Nagradni vaučer je Jovanu uručio Dejan Pantelić, član žirija konkursa Do-Re-Mi Fasada.

sremska-mitrovica-kuca-doremi-5.jpg

Prilikom dodele vaučera kuća je bila bez krova

sremska-mitrovica-kuca-doremi-6.jpg

Radovi na izgradnji gornjeg sprata i postavljanja novog krova su realizovani tokom leta, a u oktobru je došlo vreme za ugradnju fasade sa kamenom vunom. Kuća porodice Ivanov je bila priličan izazov zbog stubova i greda koji su izlazili iz osnovnog gabarita kuće, ali iskusni majstor Štef je sa svojom ekipom uspeo da ih prevaziđe.

sremska-mitrovica-kuca-doremi-1.jpg

Izgled kuće sa nadograđenim spratom, pre ugradnje fasade

sremska-mitrovica-kuca-doremi-2.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-3.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-4.jpg

 

Kakvo je Jovanovo iskustvo sa konkursom DoReMi Fasada i sa Knauf Insulation-om:

Kako bi kuća bila u potpunosti energetski efikasna, u novom potkrovlju je planirana izolacija Knauf Insulation LDS sistemom.

sremska-mitrovica-kuca-doremi-potkrovlje-1.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-potkrovlje-2.jpg

Pogledajte slike kuće nakon završetka radova!

sremska-mitrovica-kuca-doremi-posle-1.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-posle-2.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-posle-4.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-posle-8.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-posle-9.jpg

sremska-mitrovica-kuca-doremi-posle-10.jpg

BONUS VIDEO - Član žirija Deki Pantelić o nagradnoj igri DoReMi fasada