Blog

Mlada porodica iz Arilja osvojila besplatnu fasadu!

By Knauf Insulation Srbija
Jun 12, 2018

Pre nekoliko meseci organizovali smo veliki konkurs pod nazivom DoReMi Fasada, u okviru kog su učesnici slali stihove i fotografije svojih kuća, a sve sa ciljem da pet porodičnih kuća iz Srbije dobije besplatan materijal za fasadu sa kamenom vunom.

Naš žiri je odabrao pet kuća i, na radost članova svake od porodica, fasade su stigle na svoje krajnje destinacije. Tokom leta, materijal je isporučen i izvršeni su radovi na postavljanju fasada. Na našim internet kanalima predstavićemo vam dobitnike fasada, njihove domove i proces ugradnje. Prvog dobitnika smo već prestavili, to je gospodin Vidoje iz Čačka, koji ima petoro dece.

Sada vam predstavljamo porodicu Milivojević iz Arilja, njihovu kuću pre i nakon ugradnje fasade.

Kuća porodice Milivojević nalazi se na samom ulazu u Arilje. Kada smo ih posetili, u maju ove godine, dočekali su nas bračni par Milorad i Dušica i njihova ćerkica Ljubica, beba od osam meseci.

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-1.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-2.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-3.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-4.jpg

Enterijer kuće nas je prijatno iznenadio – sve je u veselim bojama sa mnoštvom detalja. Prijatan prostor na dva nivoa. Odmah smo primetili i da je potkrovlje u izgradnji.

Na pitanje da li znaju za naš sajt Moje potkrovlje, usledio je iznenađujući odgovor: "Za taj sajt znamo od početka, oduševljeni smo njime i planiramo da uradimo kompletan LDS sistem izolacije na našem potkrovlju, po vašim uputstvima. Kada ste nas pozvali i rekli da smo ušli u uži krug na konkursu Do-Re-Mi Fasada, u prvi mah smo pomislili da nas zovete u vezi sa potkrovljem, jer smo preko formulara na sajtu postavljali neka pitanja.

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-5.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-6.jpg

Milorad je nekada imao rok bend i pisanje stihova mu nije strano, štaviše, to mu je bio hobi. Za konkurs je saznala Dušica na Fejsbuku i dugo ga nagovarala da napiše pesmu.

Jedne večeri, polazeći u noćnu smenu na branu na kojoj radi, na opasku svoje supruge: "Ostadosmo mi bez pesme", Milorad je obećao da će pesmu napisati to veče. Tako je i bilo. Ostalo je istorija :)

Pogledajte šta je Milorad imao da kaže o svojoj kući i nagradnoj igri:

Miloradova porodična kuća je sagrađena početkom 70-tih godina prošlog veka. Pre dve godine su prostor u kome žive nadogradili porobeton blokovima i dobili veliko potkrovlje, koje planiraju da sređuju ovih dana. Ukupna površina stambenog prostora će, nakon adaptacije, iznositi oko 80m2. Kažu da planiraju i proširenje porodice, te svaki kvadrat više – znači

To što su dobili nagradu – kompletan sistem kontaktne fasade sa kamenom vunom, je donekle promenilo prioritete u radovima na kući – odlučili su se da prvo završe fasadu, a onda ulažu u sređivanje potkrovlja.

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-7.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-8.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-9.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-10.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-11.jpg

Početkom oktobra je urađena fasada, a majstori su odabrani po preporuci kolega iz Knaufa. Za nagradu kažu da će značajno doprineti kućnom budžetu (za nekoliko meseci protekle hladne zime, njihov kotao je izgoreo čak 15m2 drva), jer očekuju smanjenje potrebe za grejanjem i hlađenjem.

Pogledajte kako sada izgeda kuća Milivojevića!

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-12.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-13.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-14.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-15.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-16.jpg

porodica-milivojevic-arilje-doremi-fasada-17.jpg