Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu 2020.

By Knauf Insulation Srbija
April 28, 2020

Knauf Insulation pokreće kampanju "Sigurni kao kod kuće" kojom obeležava Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu

Danas je Svetski dan bezbedonsti i zdravlja na radu. Kako bi obeležio ovaj dan, Knauf Insulation je pokrenuo internu kampanju "Sigurni kao kod kuće".

Cilj kampanje je da istakne da – kada su u pitanju bezbednost i zdravlje na radu – ne smeju da postoje kompromisi u ponašanju zaposlenih, dok se firma prilagođava novonastalim uslovima rada koje diktira pandemija COVID-19.

Generalni direktor Grupe Knauf Insulation Žan-Klod Karlen je istakao: "Knauf Insulation uvek mora biti mesto gde ste "Sigurni kao kod kuće", a nova kampanja ističe u prvi plan sve što smo naučili za vreme ove krize."

"Bezbednost je oduvek bila prioritet broj jedan za nas, ali kada je nastupila kriza – težnja za bezbednim ponašanjem je inspirisala ono najbolje u nama. Naučili smo da stvorimo radno okruženje koje je bezbednije nego ikad. Bezbednost i sigurnost se podrazumeva za sve i u svako doba. Na poslu. Kod kuće. 24/7. Sada kada smo toliko toga naučili i postigli – ovaj pristup će postati standard."

Realnost pandemije je takva da mere bezbednosti i zdravlja na radu kao što su distanca, provereno dobar kvalitet unutrašnjeg vazduha, čistoća površina i uopšte higijena – spašavaju živote, dodao je.

Štaviše, u ovom periodu se u kompaniji pokazalo da su saosećanje, solidarnost i briga ključni za zaštitu naših zaposlenih i mentalno zdravlje naših kolega.

Direktor Grupe Knauf Insulation za ljudske resurse, Patris Briol, je rekao: “Svi smo mnogo naučili iz ove krize i ta znanja moraju biti inkorporirana u sve što radimo u Knauf Insulation-u, i danas i sutra.

“Svet se promenio i zahtevi za bezbednim radnim mestom su veći nego ikad. Međutim, dok se prilagođavamo novim načinima rada – naša posvećenost poslu i kolegama ne sme biti dovedena u pitanje. Ne postoji ništa što se ne može uraditi na bezbedan način, kao što ne postoji ništa važnije od zdravlja i dobrobiti naših kolega."

"Sigurni kao kod kuće" je stalni podsetnik da uvek moramo brinuti o onome što je zaista važno – jedni o drugima. Sedam dana u nedelji, 24 sata dnevno, i kod kuće i na poslu."