Završen novinarski konkurs „Za bolji svet“

By Knauf Insulation Srbija
Maj 12, 2022

Surdulica, 13. maj 2022.

Sa željom da na jugu Srbije podigne svest o značaju očuvanja životne sredine, kao i da pruži podršku novinarima i medijima koji se bave ovom temom, kompanija Knauf Insulation je ovog proleća raspisala prvi nagradni konkurs za najbolju eko reportažu – „Za bolji svet“. Tokom aprila pristigli su radovi koji rečju i slikom pokušavaju da afirmišu odgovoran odnos prema prirodi, okolini i zdravom načinu života.

Interni žiri koji je sačinio Knauf Insulaton Srbija, izabrao je među odličnim one najbolje novinarske priloge, bez obzira da li su u pitanju TV reportaže ili pisani članci. Izbor nije bio lak, te je odlučeno da treće mesto zauzmu dva rada:

Druga nagrada ide u ruke novinaru reporteru Bratislavu Iliću koji u svojoj TV reportaži otvara pitanje zagađenja Južne Morave organskim i neorganskim otpadom, te ukazuje na veliki broj divljih deponija oko grada Leskovca.

Pobednik našeg konkursa „Za bolji svet“ je Bratislav Čukić iz Vranja sa životnom pričom  Novice Ćiprijanovića iz Preševa, koji se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina.

Novica Ćiprijanović iz Preševa u početku je u sakupljanju otpada video priliku da zaradi, a danas je potpuno svestan da radi mnogo više od posla jer obezbeđuje zdravu i čistu okolinu za svoje potomke. Ekološki Don Kihot jedne male zajednice prepoznatljivog osmeha kaže da je važnost ekologije shvatio tek pošto je počeo ozbiljnije da se bavi poslom sakupljača sekundarnih sirovina“, deo je prvonagrađene reportaže koju je objavio vranjski portal www.vom.rs

Čestitamo dobitnicima nagrada! Ovo je prvi konkurs za novinare u ovoj godini, a zbog velikog interesovanja, Knauf Insulation Srbija planira i nove konkurse ovog tipa, kao i druge aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti o odgovornosti za životnu sredinu.

Povezane vesti:

 

Eko reportaza
KONKURS ZA NAJBOLJU EKO REPORTAŽU „ZA BOLJI SVET“