Knauf Insulation uložio 20 miliona evra na jug Srbije

Završena rekonstrukcija fabrike u Surdulici

By Knauf Insulation Srbija
April 11, 2023

Surdulica, 11. april, 2023. godine – Kompanija Knauf Insulation iz Surdulice zvanično je završila rekonstrukciju vrednu više od 20 miliona evra. Pored ove značajne investicije, fabrika na jugu Srbije dobija još 15 novih radnika od 1. maja ove godine.

U prethodnom periodu javnost je redovno informisana o planovima za rekonstrukciju, planiranim investicijama, kao i programima podrške lokalnoj zajednici.

"Još jednom smo pokazali da Knauf Insulation ne odustaje od permanentnog ulaganja kako u proces proizvodnje tako i u očuvanje okoline u kojoj posluje. U razgovorima sa lokalnom zajednicom dali smo obećanja da ćemo se u svakom segmentu proizvodnje truditi da poboljšamo održivo poslovanje i da ćemo nastaviti da utičemo na razvoj Surdulice i celog kraja. Sada kada je ovaj ciklus investicija završen, možemo da se pohvalimo da smo obećanja održali i kroz rekonstrukciju i kroz zapošljavanje" – ističe Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knauf Insulation zadužen za regiju istočna Evropa jug i dodaje da se u Surdulici proizvodi strateški važan materijal – kamena vuna – koji štedi energiju u zgradama i ujedno korisnike objekata štiti od požara i buke.

U cilju usklađivanja procesa proizvodnje sa aktuelnim inovacijama, veći deo proizvodne linije je zamenjen trenutno najsavremenijom dostupnom opremom. Stari dimnjak je zamenjen novim, a ugrađen je i najsavremeniji tzv. dezoks sistem za odsumporavanje, kojim su povećani reciklažni kapaciteti fabrike. Instalirana je i nova mašina za paletizaciju robe, čime se smanjuje upotreba plastičnog pakovanja i ostvaruje značajna ušteda magacinskog prostora.

Takođe, kako bi se rasteretila saobraćajna gužva u okolini fabrike i ubrzao proces otpremanja robe, izgrađena je nova zgrada logistike i moderan parking za kamione.

Ulaganja ovde neće stati, pa je u planu dalje uređenje novih platoa u krugu fabrike i adaptacija dodatnog natkrivenog magacinskog prostora, po završetku probne proizvodnje i finog štelovanja procesa nakon rekonstrukcije.

Preuzmite saopštenje za medije u PDF-u